Airashii Meriko

De  vader Airashii Yukiko is :

 SnowWhiteBengal Hunter

Stamboek nummer:  van Tica TICA Chartered Club ( Duitsland)

Hunter is een Seal mink tabby spotted bengaal

Moeder is Airashii Jazzy Jazz 

Zij heeft een stamboom van TICA Cats en Tulips.

Jazzy is een Seal lynx point bengaal

Meriko is een Seal lynx point bengaal. Ze heeft een licht roomkleurig patroon met grote beige rozetten. Het duurt nog zeker een jaar voordat haar patroon volledig is ontwikkeld. Meriko heeft behoorlijk contrast in haar kopje waardoor haar blauwe ogen opvallen, samen met de tekening geeft dit haar een “wilde look”. Haar stevige snorhaarkussen versterkt haar look. Ze heeft een mooie volle staart met zwarte ringen eindigend in een zwarte punt. Kortom Meriko is een opvallende sneeuwbengaal

Vlak voor hun eerste enting kreeg ik gezondheidsklachten en door de behandeling had ik weinig energie. Ik was niet in staat om  bezoekers kennis te laten maken met Meriko en Yukiko. Tijdens deze moeizame periode hielden de bengalen mij gezelschap: allemaal op de bank op of onder een fleece.

Wij vinden het belangrijk dat we voor onze kittens een zorgzaam en liefdevol gezin vinden. Hoewel het heel gezellig is voor Yukiko en Meriko is het tijd om te verhuizen. Bovendien willen wij minderen, maar absoluut niet op de verzorging van de bengals en hun kittens of minder tijd en energie aan hen besteden.

Airashii Meriko is een Seal lynx spotted point Bengaal. Ze is Yukiko’s zusje en die twee zijn vaak samen te vinden. Ze vervelen zich nooit en ondernemen allerlei avonturen. Meriko doet niet onder voor Yukiko .

Wanneer Meriko naar haar nieuwe familie verhuist, heeft onze dierenarts haar gezond verklaard: ze heeft een gezondheidsverklaring met entingsboekje, ze heeft een Europees Paspoort, ze heeft alle vaccinaties gekregen en natuurlijk heeft ze een ID-chip. Ze heeft de reguliere ontwormings-vlooienkuren gekregen.

 

Meriko heeft de bouw van haar moeder, ze is een groot en atletisch kitten. Ze heeft de bewegingen van een roofdier en is bijzonder lenig. Ze heeft een witte vacht met grote beige rozetten, die later meer contrast krijgen. Ze heeft prachtige blauwe amandelvormige ogen. Meriko is een zelfbewust kitten, trial and error is niets voor haar, ze bekijkt alles eerst om dan in actie te komen.

Intelligentie spelletjes speelt ze op niveau 2 en weet ze regelmatig te vinden,  hengels zijn favoriet, vooral wanneer er veren aan zitten. Een hengel met een lange steel is praktisch omdat ze actief is en zo is er meer ruimte om achter de hengel aan te rennen of te springen.

Meriko houdt van gezelschap en zit graag bij de andere katten of naast de mensen om geaaid te worden.

 

Op deze video toont Meriko’s gedrag. Het is de eerste keer dat ze in de tuin is samen met de andere katten. Aanvankelijk scharrelt ze wat tussen de struiken en is ze nauwelijks te zien, zachtjes sluipt door de struiken zoals aan het eind van de video te zien is. Na enige tijd besluit ze zich te oriënteren en zoekt ze een hoger punt waarvan ze beter uitzicht heeft. Dan roept ze de andere katten, ze wil samen spelen. Na enige roepen komt Senchi die nu bijna een jaar is om haar aan te moedigen. Dat gebeurt regelmatig, er komt altijd een andere Bengaal poolshoogte nemen wanneer een van de kittens roept. Na de aanmoediging van Senchi vervolgt Senchi haar ontdekkingstocht

In deze video gaan Meriko en Yukiko samen op onderzoek uit, ze rennen door de tuin, verstoppen zich onder bladeren om elkaar te overrompelen. Dit doen ze vaak, verstopt de ander aan te vallen en dan hard wegrennen. Het zijn net kinderen, want dit doen kinderen ook graag. Het gevolg is dat een video maken, bijna onmogelijk is, omdat ze veel te snel bewegen. Maar het geeft wel een indruk hoe Bengalen spelen. Verstoppen is eigenlijk wat ze graag doen, lynxjes hebben geen geschikte camouflagekleur, maar toch zijn ze overtuigd dat ze perfect gecamoufleerd zijn wanneer ze zich achter een bosje gras verstoppen.

We hebben in de tuin smalle paden gemaakt  met boomschors bedekt zijn. Dit voorkomt dat ze willekeurig door de planten rennen en er geen tuin meer over is. De kronkelige paden zijn spannend en ze kunnen full speed rennen.

Onder de grote bladeren is een dikke tak, waarover ze naar de vijver kunnen lopen, maar het is ook een fijne plek om een uitgebreid hun nagels te scherpen. Het zijn tenslotte roofdieren.

Lola’s kittens zijn jonger op deze video. Bengalen zijn actieve katten, maar ze hebben ook rust nodig. Ze slapen vanaf 11 uur een paar uur en ‘s middags ook week een slaapje. Ze slapen niet graag alleen en zoeken elkaar graag op . Wij hebben boven 2 kattenkamers, ieder specifiek ingericht, De ene kamer is een speelplaats, waar grote klimpalen staan en een looprad. De tweede kamer is ingericht voor R&R. Een krabpaal met zachte mandjes en een ligbed. De bengals kunnen op deze manier zelf kiezen waar ze hun tijd doorbrengen.

Meer video’s van Lola’s kittens op ons YouTube kanaal 

Playlist Lola, veel plezier bij het bekijken van de video’s.