Video's en foto's van Dexter

Zodra de Bengals ’s morgens de eerste stappen op de trap horen, lopen ze mee de trap af . Allemaal samen in een grote groep.

Heel gezellig elkaar goede morgen wensend en dringen bij ieder deur. Zo kan het gebeuren dat  Dexter meeloopt in de groep en met een grote sprong de tuin in stapt. Hij staat meteen doodstil en kijkt verbaasd om zich heen. Allemaal nieuwe geuren, super spannend. het is niet de bedoeling dat kittens de tuin in gaan, dus probeer ik hem te pakken.

Maar Dexter ruikt de vrijheid en sprint ervan door, gewoon heel hard  het pad af.

 

 

Cattery Airashii heeft een prachtig Bengaal katertje beschikbaar. Beide ouders zijn niet aan elkaar verwant: Jazzy komt uit Nederlandse lijnen en Hunter uit Duitse lijnen.  . Papa Hunter en is inmiddels helemaal gewend in Airashii.

Ons Katertje Dexter is een Seal mink spotted katertje en heeft de” Wilde look” van papa geërfd. Een stoere kop, stevige snorhaarkussens en grote snorharen. Dexters patroon heeft veel contrast waardoor zijn expressie spannend is, hij kijkt heel geïnteresseerd naar je om meteen in een alert roofdierblik te krijgen wanneer hij iets hoort ritselen. Dexter heeft een prachtig patroon van driekleurige rozetten en heel veel glitter. De rozetten zijn regelmatig verdeeld over zijn lichaam.

Dexter is een flink, gespierd en lenig katertje, hard rennen, klimmen , springen, sluipen zijn normale bezigheden, maar het is indrukwekkend wanneer hij ontspannend loopt. Dan herken je de soepele lenige loop van een roofdier, dat hij tenslotte is.

Na alle activiteiten vindt het heerlijk om een schoot op te zoeken, aaien en complimenten waardeert hij enorm en valt tenslotte innig tevreden inslaap.

U bent van harte welkom om met Dexter kennis te maken, maak van kennis op ons kanaal.

U bent van harte welkom om met Dexter kennis te maken, maak van kennis op ons kanaal.

 

Geen gissen en missen voor Dexter, hij kijkt in de tuin eerst de kat uit de boom. In huis, zijn bekende territorium is hij vaak anders en geniet van nieuwe uitdagingen. Water is heel interessant en daar is altijd een mogelijkheid voor spannende avonturen. Maar de vijver in de tuin is voor Dexter toch wel iets te veel water.

Dexter is een actief katertje, Rennen, klimmen,jagen en spelen de hele dag, samen met de andere kittens of alleen. Hij verveelt zich nooit en na alle activiteiten zoekt hij een plaatsje om een dutje te doen.Wanneer ik op de bank zit komt hij graag op schoot. Dan is het tijd voor ons “Zenmoment”.

 

Dexter is een actief katertje, Rennen, klimmen,jagen en spelen de hele dag, samen met de andere kittens of alleen. Hij verveelt zich nooit en na alle activiteiten zoekt hij een plaatsje om een dutje te doen.Wanneer ik op de bank zit komt hij graag op schoot. Dan is het tijd voor ons “Zenmoment”.

Foto’s maken van Seal katten is heel moeilijk.  Het is altijd tobben met licht, zonlicht maakt ze meestal witte vlekken. Met mijn mobiel foto’s maken  geeft ook vaak verkleuringen.

Vandaag besluit ik vroeg uit de veren te komen, het is bewolkt, gunstig denk ik. De eerste versie mislukt, hoewel ik op allerlei manieren aan het werk ben gegaan: kruipend, liggend op de grond. Een onderwerp voor een lachfilm.

Eerst even koffie dan maar en gewoon op een stoel zitten, de kittens zorgen voor genoeg actie. Inderdaad van 93 foto’s zijn er een paar gelukt15

R&R met Dexter. Rust en reinheid dat is benlangrijk voor Dexter en hij besteedt er dan ook veel tijd an aandacht aan. Waarom zou hij dat dan niet op een aangename plek doen? Wat is prettiger dan een schoot? Dan kun je immers meteen bonden met je mensen? 

Dexter is een sociaal kitten, dat vinden wij een belangrijke eigenschap. Hij speelt en stoeit graag met de andere kittens , maar ook met de volwassen Bengalen. Zo leert hij wanneer hij een broertje of zusje of mensen pijn doet. Van zijn moeder en tantes leert hij hoe een Bengaal zich dient te gedragen. Wij helpen en zorgen dat onze kittens daar alle tijd en mogelijkheid voor krijgen, want ze moet veel leren.

In onze cattery hebben we 2 kamers speciaal ingericht voor de Bengalen, een ruime,zonnige grote kamer met twee grote klimbomen en een loopwiel. Een kamer is kleiner en intiemer met twee krabpalen met slaapmogelijkheden. In deze video is vermaakt Dexter zich in de krabpaal met zijn broertje.

Na een dag, spelen, rennen, jachttechnieken oefenen is het tijd voor speciale aandacht . Dexter komt, wanneer hij wil uitrusten, graag op de bank dichtbij je zitten. Hij drukt zich dan helemaal tegen je aan en begint zijn “spinconcert”. Dexter is een tevreden Bengaaltje en laat dat graag weten door te spinnen, hij is een luide spinner. ’s Avonds op de bank samen met Dexter, tv uit,rood wijntje ….. helemaal Zen.

Bengalen zijn onze passie, al onze Bengalen. Wanneer je een passie hebt, is het fantastisch wanneer je daar veel tijd aan kunt besteden. Er is activiteit die niet altijd mijn passie is: schoonmaken. Daar moet je veel tijd in steken, want hygiene is belangrijk en katten waarderen nu eenmaal een schoon huis.

Dus is afwisseling de oplossing, een uurtje huishouden en een halfuurtje met de Bengalen. En dat half uurtje is belangrijk voor mij en de Bengalen en het verveelt nooit.

Aan het eind van de dag, benen omhoog, met een rood wijntje en knuffelige Dexter op schoot, wat wil een mens nog meer.