Een ochtendhumeur?

Een ochtendhumeur en Bengalen is een moeizame combinatie. Een ochtendhumeur en een Bengalen cattery is bijna onmogelijk. Gelukkig ben ik een ochtendmens en ligt  het slaapkamerraam op het oosten, dus zie ik iedere morgen de zon opkomen.

Het is nog vroeg, maar zodra de kittens wat horen, worden ze wakker. Bengalen hebben daar ieder hun eigen ritueel voor dat als kitten al zichtbaar wordt.Uitgebreid rekken en strekken en natuurlijk heel langdurig gapen, daarna een voor een de pootjes om tenslotte het hele lichaam te strekken. Dan is het kitten klaar voor een nieuwe dag vol avontuur. Zijn broertje lijkt een ochtendhumeur te hebben. Niets is minder waar, hij houdt gewoon van lekker luieren in een warm zacht mandje.

De Bengalen horen wanneer ik wakker ben, luieren in bed is geen optie. De een na de ander laat van zich horen, zachte miauwtjes van Jazzy,Luide mannelijke “mauuuuu”van Sammy. Zachtjes aan de deur krabbelen werkt ook wel. Wanneer ik echt zou willen, kan ik in blijven luieren, maar meestal kom ik er toch uit.

 

Dan word ik enthousiast verwelkomd door de Bengalen die boven sliepen en samen gaan we de trap af.De Bengalen in een groepje achter elkaar aan, met de staarten fier omhoog, de trap af. Een hele rij kattekontjes. Bij de kamerdeur formeren ze een groep en er wordt aan de deur gebrabt, soms hebben mensen nu eenmaal extra aanmoediging nodig. In de beschrijving van een Bengaal staat:” Bengalen zijn intelligente katten.” Dit is ook de overtuiging van onze Bengalen, helaas zijn ze niet altijd overtuigd van onze intelligentie

In de huiskamer sluiten de Bengalen aan die daar sliepen en gezamelijk gaan we naar de keuken. Bij de tuindeur is het dringen en moet ik me door het groepje wringen. Ze willen naar buiten en wel nu.De vrijheid gloort. Bengalen zijn uitstekende acteurs en drama heeft hun voorkeur,dus dringen en klagelijk miauwen.

Zodra de tuindeur open is,springen ze naar buiten.Kleine elegante sprongen, maar ook atletische verre sprongen.Daarna loopt iede zijn rondje, om te checken of er indringers in hun territorium zijn.

Een ochtendhumeur?

Geef een reactie