Jazzy’s instinct

De Asian Leopard cat

Bengalen hebben nog veel genen van hun voorouder De Asian Leopard cat (ALC) geërfd , niet alleen hun specifiek uiterlijk, maar ook instinctmatig is veel gedrag herkenbaar. De ALC is een solitair levende kat die een verborgen leefwijze heeft en leeft in Aziatisch regenwoud.

Wanneer kittens geboren worden is het instinct van de ALC herkenbaar. Jazzy is een geliefd huisdier, maar ook een Bengaal. Ze zoekt een compromis voor het vinden van het juiste nest.Veilig, warm en verborgen,zoals haar instinct het zegt. Maar ook gezellig in de huiskamer in ons gezelschap en alle andere katten.

Het heeft geen zin haar tot een keuze te dwingen, je moet gewoon een aantal mogelijkheden aanbieden. Wij zorgen bij iedere optie dat we goed zicht hebben en eventueel kunnen helpen. In ieder geval wilde Jazzy haar nestje bij ons in de huiskamer hebben, gezellig allemaal samen.

Ik zit op een krukje voor de sturdy, soms met een kat op schoot en naast mij andere katten op de bank. Precies zoals Jazzy dat graag wil, allemaal samen. Er wordt druk gemiauwd en ik maak haar complimenten over haar prachtige kitten. Poppy verhuist na verloop van tijd naar de sturdy en observeert de baby nauwgezet. Dat is echt een specifieke eigenschap va een bengaal, ze kunnen heel gefocust observeren, tenminste wanneer iets hen interesseert en Poppy is heel geïnteresseerd.

Het vinden en inrichten van de perfecte nest is voor Bengalen moeders van het grootste belang.  Het is altijd spannend of moeder toch niet besluit haar kittens te verplaatsen, dus houden we het gezinnetje nauwgezet in de gaten. We willen voorkomen dat Jazzy, wanneer ze verhuist, ze een geschikte plaats kiest.

Bengalen hebben veel van hun voorouder de Asian Leopard cat geerfd.Dat is wat ons zo ontzettend aantrekt in dit fantastische ras.

Jazzy’s instinct