Gina's eerste nestje

Het is moeilijk om een bevalling in te schatten. De zwangerschap duurt 61-65 dagen, maar de eerste ween zijn heel moeilijk waar te nemen. Deze weeën drijven het kitten in  het geboorte kanaal.Wanneer Gina’s gedrag verandert, observeren we haar. Uitwendig is heel moeilijk te zien dat de weeën zijn begonnen, waarmee de kittens naar het geboortekanaal worden gedreven. Ik merk dat Gina me steeds opzoekt en veel praat. Ze bekijkt de werpkist nauwkeurig en gaat uitgebreid graven. Het is belangrijk dat we ontspannen zijn en Gina geruststellen. 

On 7 uur ’s morgens zijn de eerste uitdrijfweeën zichtbaar, de waterblaas en het vruchtwater breken en Gina begint actief te persen. Iedere keer weer opnieuw zijn we onder de indruk van dit wonder: Gina die instinctief weet wat ze moet doen. Het eerste kitten wordt om 7.25 uur geboren. Gina bijt de navelstreng door en eet de nageboorte op.

Het kitten gaat meteen op zoek naar Gina’s tepel.Gina verzorgt haar baby, ze wast het grondig en is volledig op de baby gefocust. Na drie kwartier wordt het tweede kitten geboren. In mijn blog kunt u de ontwikkeling van dit nestje volgen.

De geboorte van de kittens was vol emotie, maar gelukkig had Ivan een last van stress. Ik ben altijd wat nerveus en dan is het goed wanneer Ivan bij de geboorte is.

Deze video is een compilatie van de video’s van de eerste dag van Gina’s prachtige kittens.Neem de tijd, een kopje koffie, thee, biertje of een wijntje en geniet van deze video.

Op maandag, woensdag en vrijdag kunt u in mijn blog de vervolgberichten lezen.

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u een ervaring delen, mail ze me dan. Ik ontvang ze graag.

Haar lievelingsmandje was goed genoeg voor haar baby’s en tevreden lag ze koninklijk met haar kittens helemaal tevreden en ontspannen in haar nest.

Een uitgebreid verslag in ons blog

Wanneer u de video’s hebt bekeken ziet u dat de kittens weinig ruimte hebben.De kittens hebben honger en ruziën om de beste plek en hun onrust zal Gina overtuigen dat haar lievelingsmandje te klein wordt. Het is onverstandig om haar te dwingen te verhuizen, dus bied ik haar een betere optie. De versmade geboortekist en een kattenbak make-over.Een bijzonder luxueuze en  met een zachte, dikke fleece beklede bak, want Gina is ietwat verwend.

Sluit Menu