Gina's eerste nestje

Het is moeilijk om een bevalling in te schatten. De zwangerschap duurt 61-65 dagen, maar de eerste ween zijn heel moeilijk waar te nemen. Deze weeën drijven het kitten in  het geboorte kanaal.Wanneer Gina’s gedrag verandert, observeren we haar. Uitwendig is heel moeilijk te zien dat de weeën zijn begonnen, waarmee de kittens naar het geboortekanaal worden gedreven. Ik merk dat Gina me steeds opzoekt en veel praat. Ze bekijkt de werpkist nauwkeurig en gaat uitgebreid graven. Het is belangrijk dat we ontspannen zijn en Gina geruststellen. 

On 7 uur ’s morgens zijn de eerste uitdrijfweeën zichtbaar, de waterblaas en het vruchtwater breken en Gina begint actief te persen. Iedere keer weer opnieuw zijn we onder de indruk van dit wonder: Gina die instinctief weet wat ze moet doen. Het eerste kitten wordt om 7.25 uur geboren. Gina bijt de navelstreng door en eet de nageboorte op.

Het kitten gaat meteen op zoek naar Gina’s tepel.Gina verzorgt haar baby, ze wast het grondig en is volledig op de baby gefocust. Na drie kwartier wordt het tweede kitten geboren. In mijn blog kunt u de ontwikkeling van dit nestje volgen.

De geboorte van de kittens was vol emotie, maar gelukkig had Ivan een last van stress. Ik ben altijd wat nerveus en dan is het goed wanneer Ivan bij de geboorte is.

Deze video is een compilatie van de video’s van de eerste dag van Gina’s prachtige kittens.Neem de tijd, een kopje koffie, thee, biertje of een wijntje en geniet van deze video.

Op maandag, woensdag en vrijdag kunt u in mijn blog de vervolgberichten lezen.

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u een ervaring delen, mail ze me dan. Ik ontvang ze graag.

Haar lievelingsmandje was goed genoeg voor haar baby’s en tevreden lag ze koninklijk met haar kittens helemaal tevreden en ontspannen in haar nest.

Een uitgebreid verslag in ons blog

Wanneer u de video’s hebt bekeken ziet u dat de kittens weinig ruimte hebben.De kittens hebben honger en ruziën om de beste plek en hun onrust zal Gina overtuigen dat haar lievelingsmandje te klein wordt. Het is onverstandig om haar te dwingen te verhuizen, dus bied ik haar een betere optie. De versmade geboortekist en een kattenbak make-over.Een bijzonder luxueuze en  met een zachte, dikke fleece beklede bak, want Gina is ietwat verwend.

Gina heeft acht tepels en er is dus voldoende voor ieder kitten, maar daar hebben haar kittens heel andere ideeën over. Hun dagelijks schema is uitgebreid, doezelen bij mamma, slapen, spelen en natuurlijk drinken. Ieder kitten is ervan overtuigd dat mama’s milkbar een hele speciale, geurige tepel heeft voor ieder kitten. Je moet hem alleen zien te vinden en daar zijn de kittens druk mee bezig.

Ze zetten daarvoor alle strategoën in die ze ter beschikking hebben: met intimiderend en luid piepen de ander wegjagen.Wanneer dat niet lukt wordt er geknokt en dat gebeurt met overgave.De kittens hebben scherpe nageltjes en wanneer ze mij bewerken is dat best pijnlijk. Ik kan me heel goed voorstellen dat het geen prettige gewaarwording is, zo’n knokkend broertje. Wanneer een kitten drinkt, wikkelt het zijn tongetje om de tepel en zuigt een vacuüm, het is dus niet eenvoudig om een drinkend kitten van de tepel te krijgen.Vandaar de voortdurende knokpartijtjes, totdat ieder kitten zijn eigen tepel markeert met zijn specifieke geur. Daar gaat het ook bij kittens om, de specifieke geur.

Gina is verhuisd naar een grote kennel, 2 meter bij 1,7 meter. De kittens hebben meer ruimte nodig om zich optimaal te ontwikkelen. Hun mentale, sociale en fysieke ontwikkeling lijkt in een hogere versnelling te gebeuren. Interactie met de andere Bengals en mensen is belangrijk, ze zijn niet meer alleen gefocust op hun moeder. Speelgoed wordt ook met interesse onderzocht.

Dit waren de eerste worsteloefeningen. Alles in slow motion, zoals alle bewegingen werden uitgevoerd. 

 

Een weekje later ligt het tempo aanmerkelijk hoger, de kittens oefenen hun jacht technieken op elkaar en op mamma’s staart en genieten daar behoorlijk van. Zodra een kitten piept, wordt de worstelpartij onderbroken om korte tijd later weer heel enthousiast vervolgd te worden. Op deze manier leren de kittens op welke manier ze op een waarschuwing moeten  reageren. Ik piep niet maar zeg luid ” uh”wanneer ze iets doen wat niet mag. Geen harde boze stem en zeker geen tik.

Bengalen zijn een actief, ondernemend ras. Hun lichaam is daar ook op gebouwd en hun reactie vermogen is formidabel. Wanneer ze volwassen zijn moeten ze de beschikking hebben over een sterk, gespierd en lenig lichaam en een snel reactievermogen.

 De kittens besteden een groot deel van de dag aan het ontwikkelen van hun lichaam en vaardigheden. Ze krijgen ook meer belangstelling voor ander voedsel dan mamma’s melk.