Het grote avontuur

Het grote avontuur

 De voorvader van onze Bengalen is de Asian Leopard cat.Dit is een solitaire even de kat in Azië.Onze bengalen zijn sociale huisdieren, zij zijn diep ongelukkig wanneer ze een eenzaam leven hebben. Zij  hebben maatjes nodig: andere katten, mensen groot en klein, honden, een konijn.

Wij houden van katten, iedereen houdt van katten (of dat zouden ze moeten doen!). Dus wat is er beter dan één kat? Meer katten! Maar, voordat je een ideaalbeeld in je hoofd krijgt van het perfecte kattenparadijs, zijn hier eerst een paar belangrijke tips om ervoor te zorgen dat je lieve viervoeters elkaar goed leren kennen zodat ze vriendjes kunnen worden!

Wanneer de kittens alle controles door de dierenarts,de entingen en hun chip hebben, mogen ze naar hun nieuwe familie verhuizen.Het is heel belangrijk om de nieuwe familie van onze kittens ruim de tijd te geven om kennis te maken en aan elkaar te wennen. Wij nemen de tijd om vragen te beantwoorden ook na de verhuizing.

Op weg naar een perfect kattenparadijs.

Een goede manier om katten te introduceren is om ze elkaar eerst niet te laten ontmoeten. Ja, dit klinkt een beetje raar, maar katten hebben veel betere zintuigen dan de mens. Laat ze dus eerst aan elkaars geur wennen!

Dit kun je doen door de ene kat langs de kop te aaien met bijvoorbeeld een washandje en deze in de kamer van de andere kat te leggen (en andersom). Gaat de kat grommen of blazen bij het uitwisselen van geur, dan moet je nog even geduldig zijn.

Als je kat volledig op zijn/haar gemak is in de eigen kamer (goed eten/drinken, spelen, kopjes geven, krabben aan de krabpaal), en goed reageert op het uitwisselen van geuren, dan kan de deur naar de gang/hal open gezet worden. Nu kan ook dit gedeelte van het huis verkend worden en kunnen geuren van andere kat(ten) worden uitgewisseld. Zorg er voor dat de andere kat(ten) hier niet bij kunnen en dat ze elkaar nog niet kunnen zien!

Speelafspraakje maken

Als beide katten geen angst of opwinding laten zien, kan de eerste ontmoeting plaatsvinden. Spannend! Hou hierbij altijd voldoende afstand en ga zelf tussen de katten in staan. Op deze manier kan voorkomen worden dat de één of de ander aangevallen wordt. Houd beide katten bezig met speelgoed of hele lekkere snoepjes* en laat deze ontmoeting maximaal een paar minuten duren met een goede afsluiting. Hoe langer de ontmoeting duurt, hoe groter de kans is dat het fout gaat.

Houd goed in de gaten of katten grommen/blazen/angstig zijn tijdens de ontmoeting. Als de ontmoeting zonder problemen verloopt, kan langzaam de afstand verkleind worden.

*Geef het lekkers enkel tijdens de ontmoetingen, waardoor een associatie gelegd wordt tussen het lekkers en de andere kat. Als de ontmoetingen goed gaan, kan de tijd verlengd worden en de afstand verder verkleind. Zorg ervoor dat er geen stress of angst is bij beide katten. Zo kunt u uiteindelijk de katten zonder toezicht bij elkaar laten.

Veilige haven

Iedereen, of je nu een kat of mens bent, heeft een beetje tijd voor zichzelf nodig – een plekje waar je je terug kan trekken als het een beetje te veel wordt. Als je meer dan één kat in huis hebt, zorg er dan voor dat ze allemaal hun eigen ruimte hebben. Dus maak kleine veilige plaatsen in afzonderlijke kamers voor elk van je katten. Op deze manier hebben ze, als ze eventjes alleen willen zijn, ieder hun eigen plekje!

Heb je al deze tips goed opgevolgd? Dan kunnen je katten als het goed is nu prima samenleven, als een familie! En tja, zelfs in de beste families is het niet altijd pais en vree, maar als het goed is, is er nu over het algemeen een goede harmonie tussen al je viervoeters!

Heel veel succes, maar vooral geluk met je nieuwe maatje ☺

 

Niets is beter dan het verslag van ervaringsdeskundigen : de nieuwe eigenaren.

Manusa.

Yuki

 

klik op de volge de pagina’s om meer informatie.