Introductie
Introductie.
There’s probably nothing better than taking home a wide-eyed, velvet-nosed ball of fluf,
hey, who’s rescuing who?
but even if you’ve had a kitten before, it’s wise to review the basics.

Voorbereiding
Eindelijk is het zover uw Bengaaltje komt thuis, u krijgt een ondernemend, speels, actief en onderzoekend maatje.Zodra uw kitten uit de reismand komt, gaat hij of zij op onderzoek uit. Allerlei spannende geuren nodigen uit tot nader onderzoek en allerlei spannende voorwerpen moeten worden uitgeprobeerd. Dat past precies in het straatje van uw kitten en enthousiast gaat het aan de slag. Daarom is het verstandig voor zijn komst een aantal voorbereidingen te treffen. Ruim voorlopig allerlei spullen waarop uw kitten zou kunnen kauwen of inslikken op. Houd kleine voorwerpen, sierraden en elastiekjes buiten het bereik van kittenklauwtjes.Het is verstandig uw kitten in de eerste instantie in een kamer te ontvangen, het hele huis is gewoon te overweldigend. Bedenk een plaats voor de kattenbak en op een andere plaats brokken en water.Nu kunt u rustig gaan zitten en genieten van de ondernemingslust van uw kitten. Wanneer uw kitten naar volle tevredenheid zijn nieuwe omgeving heeft onderzocht, zal hij een plekje zoeken om een dutje te doen, of een schoot om geknuffeld te worden.Besteed de eerste tijd veel aandacht aan uw kitten het is belangrijk deze eerste tijd samen te genieten, te spelen en te knuffelen. Hierdoor zal uw kitten zich verder ontwikkelen tot een prachtige sociale Bengaal.

Een gouden mandje
Maak de kamer voor de eerste kennismaking overzichtelijk voor uw kitten, andere furry friends moeten even wachten en zullen waarschijnlijk vol spanning aan de deur snuffelen. Zet de reismand neer en wacht rustig af tot uw kitten naar buiten komt, dat zal gepaard gaan met uitgebreid gesnuffel. Bengals zijn nu eenmaal nieuwsgierig en ondernemend en gebruiken daarbij hun reuk als leidraad.
Geef uw kitten de tijd om de kamer te verkennen, geniet van deze eerste uren van uw kitten. Op deze manier leert u het gedrag kennen. Bengals vinden het fijn om hun ervaringen te delen op hun ontdekkingstocht, dus doe mee. Geef u mening over zijn avonturen, dan went het ook aan uw stem.

Meet the family
Het duurt enige tijd voordat uw kitten volledig is gewend aan zijn nieuwe familie. Probeer de nieuwe indrukken te beperken, liever niet meteen kennismaken met alle gezinsleden en de hond en kat en het konijn. We hebben ervaring met de introductie van kittens en stap voor stap is de beste manier. Kinderen en Bengalen passen uitstekend bij elkaar, ze hebben dezelfde dynamiek, maar kinderen moeten ook leren hoe met een Bengaaltje om te gaan. Leer de kinderen meteen hoe ze het kitten moeten oppakken: een hand achter de voorpootjes en met een hand het kontje ondersteunen. Trekken aan oortjes, pootjes of staartje is een no-no!
Residerende huisdieren zullen meteen nieuwsgierig aan uw kitten willen ruiken, daarom is het verstandig aandacht aan deze huisdieren te besteden: er komt immers zomaar een nieuw huisdier in zijn territorium! Geef ze de tijd om aan hun nieuwe maatje te snuffelen, probeer het later op de dag nog eens. Laat het kitten niet meteen rondrennen, aangezien dit gedrag bij sommige honden het jachtinstinct triggert. Blijf de dieren observeren.

Observeren.
Natuurlijk is uw kitten heel nieuwsgierig naar de rest van het huis, maar zeker wanneer er andere huisdieren zijn, is het verstandig de ontdekkingstochten te beperken tot een kamer. Wanneer het tijd is om uw nieuwsgierig aagje te andere kamers te laten zien, is het verstandig de reismand met geopend deurtje neer te zetten. Wanneer er iets onverwachts gebeurt, is terugtrekken in het mandje verstandiger, dan verstoppen onder een tweepersoonsbed

Wat gaat uw kitten eten?
Kittens hebben veel voedsel en energie nodig, dat geldt zeker voor Bengaaltjes. De eerste maanden hebben ze zeker twee tot driekeer meer voeding nodig omdat ze ontzettend groeien. Wij geven onze kittens in het pakket brokken mee. Uw kitten heeft een spijsverteringsstelsel dat nog niet helemaal is ontwikkeld en overschakelen op andere voeding moet geleidelijk gebeuren om de kans op spijsverteringsongemakken te verkleinen. Wanneer u op een ander merk wilt overstappen, kies dan altijd een premium voer van uitstekende kwaliteit.Volg bij de overstap op andere voeding het overstapschema hieronder.
Geleidelijke overschakeling
Neem een overgangsperiode van een week in acht bij het overschakelen van voeding. Meng gedurende 7 dagen steeds meer nieuwe voeding bij steeds minder oude voeding:
Dag 1+2: 75% oude voeding + 25% nieuwe voeding
Dag 3+4: 50% oude voeding + 50% nieuwe voeding
Dag 5+6: 25% oude voeding + 75% nieuwe voeding
Dag 7 : 100% nieuwe voeding

Kom speel met me
Bengalen zijn heel leergierig en zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe spelletjes. Je kunt hen ook allerlei spelletjes leren, katten leren op een andere manier dan honden. Honden kun je trainen bij katten heeft dit weinig succes.
Observeren van het gedrag is de beste manier op uw Bengaaltje iets te leren.Maak gebruik van zijn interesse bij een spelletje, wanneer uw kitten interesse heeft in een propje papier, gooi het dan iets verder weg. Wanneer het kitten het propje in uw richting neerlegt, pak het dan op en gooi het iets verder weg. Wanneer u dit herhaalt, leert u uw kitten apporteren en daar zullen jullie samen veel plezier aan beleven.
