Warning: Declaration of QuietSkin::feedback($string) should be compatible with WP_Upgrader_Skin::feedback($string, ...$args) in /home/airashii/domains/airashii.nl/public_html/wp-content/plugins/ocean-extra/includes/wizard/classes/QuietSkin.php on line 12
Lola’s Kerstkittens – Airashii

Lola's Kerst-kittens

Lola houdt van gezelligheid en vindt het prettig om iedereen om zich heen te hebben, mensen en Bengals. Ze had ook duidelijk z haar eigen ideeën over de plaats waar haar kittens geboren zouden worden: de bank. De laatste dagen voor de geboorte zijn spannend en we besloten haar maar haar gang te laten gaan.Het is heel moeilijk om het eerste stadium van de geboorte vast te stellen. De kittens worden dan in de richting van het geboortekanaal geduwd. Dit kan wel 24 uur duren en de weeën zijn nauwelijks te onderscheiden. Lola stelt onze aanwezigheid op prijs en terwijl de kerstboom schittert, wij van kerstkransjes en andere lekkernijen genieten, merken we aan het gedrag van de andere Bengalen dat de geboorte is begonnen.

De geboorte van Lola’s eerste kitten verliep moeizaam, maar na een periode van lang persen is het daar. Lola’s eerste Kerstkitten, geboren om 0.00 uur  op 25 december.We zijn stil, wanneer we ziet hoe laat het is.

De volgende morgen heeft Lola de sturdy geaccepteerd. Het is een grote sturdy en hij neemt meer dan de helft van de bank in beslag,maar krukjes bieden uitkomst. We begrijpen Lola wel, of de visite meldt zich.Lola ligt er als een trotse moeder bij en geniet met volle teugen van alle aandacht en knuffels. De sturdy is eigenlijk te groot voor de bank en staat niet stabiel. We  improviseren een  plek die stabiel is en aan Lola’s wensen tegemoet komt.

 

Dit kittens zijn een paar dagen oud en helemaal voldaan. Het is verbazend hoe de natuur het lichaam van Lola heeft voorbereid op de geboorte van haar kittens. De geboorte is een wonder en een geboorte op eerste Kerstdag is helemaal fantastisch; een super kerst cadeau. Lola’s lichaamstemperatuur is hoger en ze heeft voldoende melk om haar kittens te voeden. De kittens drinken bijna de hele dag en wanneer ze niet drinken, slapen ze. Lola spint, de kittens zuigen duidelijk hoorbaar en omdat er ruimte is leg ik mijn hoofd ook tegen Lola’s buik. Het is een bijzondere ervaring om Lola’s warmte, haar spinnen en het zuigen van de kittens zo intens  te horen en de geur te ervaren. Lola lijkt mij als extra kitten te accepteren en ik ben dat dan ook heel veel. Misschien zijn Bengalen meer dan een passie maar een verslaving.:)

 

Een compilatie van de eerste vijf dagen van Lola’s kittens.

Het gaat voorspoedig met Lola en haar kittens, ze groeien goed en Lola is een relaxed.Regelmatig maakt een een wandelingetje en ze neemt ook de tijd voor de andere Bengals. Ze is een perfecte moeder.

 

Fotograferen is altijd ingewikkeld, wanneer de kittens slaperig zijn heb ik meer succes. De zusjes zijn echt 8 pootjes op een buik, ze slapen, eten en spelen samen. Toch ontwikkelen ze ieder een eigen persoonlijkheid. Juist door die gezamenlijkheid ontdekken ze heel veel en zijn ze heel inventief om alles naar hun pootje te zetten.Wat de een niet ziet, ontdekt de ander, wanneer de een wat onzeker is, moedigt de spontaniteit van de ander juist aan.Op deze leeftijd is dat van groot belang en essentieel voor hun sociale ontwikkeling.

In deze video wordt het temperament van een Bengaal duidelijk. Een Bengaal is een actieve en speelse kat. Het is ook een intelligente kat en is door deze karaktereigenschappen voor ons een perfect huisdier. Een Bengaal heeft altijd zin in een spelletje, een knuffel of een gesprek.Het is zeker niet nodig om een vaste klant van de dierenwinkel te worden, het is onze behoefte om ons huisdier te verwennen.

Een bezoek aan de kattenbak is een heel ritueel; eerst de perfecte plek uitzoeken, dan een diepe kuil graven, de perfecte boodschap achterlaten en deze dan weer uitgebreid te begraven. Het gevolg van al dat gedegen graafwerk is de verspreiding van houtkorrels.

Even later ontdekt ze haar favoriete speelgoed en heeft veel plezier.Het spelletje zorgt voor emotie: vrolijkheid, enthousiasme en uitdaging. Dat is te zien aan haar staartje, het is “geborsteld”dit is een autonome reactie en in deze context betekent dit dat ze geëmotioneerd is.Dit is stimuleert haar jachtinstinct en na korte tijd jaagt ze op alles wat ze ziet.Tenminste wanneer het op een prooi lijkt; klein, beweeglijk en het maakt zachte spannende geluidjes: houtkorrels.

Bengalen kunnen snel afgeleid zijn, maar in situaties als deze zijn ze volkomen gefocust op de jacht. 

Samen spelen met je Bengaal is heel belangrijk en heel plezierig, bovendien  merk je dan wat je Bengaal leuk vindt. Heel actieve spelletjes zijn altijd een succes, maar het kan ook een plekje op de krabpaal zijn.

Ik heb een klein muisje aan een touwtje waarmee ik de aandacht van een luierende kitten trek. Binnen een seconde verandert ze, meteen is ze alert. Oren gespitst, ogen wijd open en snorharen naar voren, meteen in de jachtmodus.

Ze springt niet meteen op om de muis aan te vallen maar kiest de Stealthmodus‘ , zoals militairen zeggen, een geliefde aanvalstechniek van Bengalen. Ze maakt zich klein, verstopt zich en loert naar de muis. Ze vindt dit de perfecte prooi: klein, heel beweeglijk en het maakt zachte spannende geluidjes.

Ze geniet van dit  jacht spelletje, helaas sta ik op een kruk wat niet bevorderlijk is voor mijn evenwicht en de stabiliteit van mijn filmwerk.

 

Op #arashisnowbengals kunt u de ontwikkeling van de kittens volgen. Bijna dagelijks verschijnt er een nieuw bericht.Wanneer u ons volgt krijgt u automatisch een bericht zodra we die hebben gepost.

Op ons Youtube kanaal vindt u meer video’s. Wij wensen u veel plezier.

Enkele titiels:

Two sleepy heads

Daily workout newborn style.

Fotoalbum

Born to be free

Wresteling Mummy

To boldly go….

Compelatie van de eerste 24 dagen

 

Sluit Menu