Lola’s Seal Lynx poesje

Lola’s jongste dochter is een Seal Lynx poesje, dat betekent dat ze altijd haar prachtige blauwe ogen houdt. Bij Lynx Bengaaltjes kan het zeker een jaar duren voordat haar patroon volledig is ontwikkeld. Voorlopig is ze een klein Sneeuwbengaaltje. Sneeuwwit met een heleboel kleine rozetjes en een pikzwart puntje aan haar staart.

Haar snorhaarkussen,  met de flinke snorharen, is al behoorlijk ontwikkeld en dit zorgt voor de “wilde look” in haar gezichtje. Ze heeft ook al een smal bruin randje langs haar oren, de zogenaamde “points”. De tekening in haar gezichtje maakt ook deel van de points en deze tekening zal in de loop der tijd sprekender worden.

Haar gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen en zegt veel over haar persoonlijkheid. Ze is per slot van een rekening een Bengaaltje en dus heel nieuwsgierig, onderzoekend en actief. Ze heeft zojuist met mama’s staart gespeeld en ze hoort dat er iemand bij de grote kennel staat dus vraagt ze zich af…

“Wie is dat?” “Gaan we samen spelen?”  Kom je in de kennel?”

Op deze foto’s is goed te zien wat haar interesseert. Ik zwaai met een speelhengel vol veren en probeer tegelijkertijd foto’s te maken. Ze werpt mij regelmatig een blik toe,maar is gefocussed op de veren. Korte tijd geleden, rende ze achter alles aan, nu bekijkt ze de veren als een prooi.Ze zit stil en observeert, dit is een goed voorbeeld van de mentale ontwikkeling van een Bengaal kitten.Haar blik is gevestigd op de prooi, haar snorharen staan wijduit en haar oortjes staan gespitst rechtuit. Dit zijn de genen die ze heeft geërfd va haar voorouder, de Asian Leopard cat. Ze is nog een klein kitten, maar met een roofdier hartje:)

Sluit Menu