Wandelen met Ollie

Wandelen met een Bengaal

Conny vroeg ons in het bijzonder om een stukje te schrijven over onze ervaring met betrekking tot het wandelen met Ollie en het introduceren van het harnasje.

 

Aangezien we in het stadscentrum wonen en Ollie niet naar buiten mag vanwege het verkeer en de stadsdrukte, leek het ons leuk om met hem de natuur in te gaan. Om op den duur met Ollie te kunnen wandelen, hadden we een harnasje voor hem gekocht om aan te wennen. Zelfs het kleinste harnasje bleek echter nog drie maten te groot te zijn voor onze kleine kitten. We moesten dus nog even geduld hebben. Tot ons genoegen groeide Ollie met de week en paste hij al snel in het harnasje. Het aandoen van het harnasje vergde overigens nog enige moeite, maar gewapend met een lekker hapje in de ene hand en het harnasje in de andere liet Ollie zich er gewillig in hijsen. In het begin ging dat wat klungelig, maar oefening baart kunst. Met het harnasje aan hebben we hem een paar keer rond laten lopen binnenshuis om te wennen.

 

Toen was het grote moment daar: we gingen naar buiten. Samen met Ollie in zijn harnasje gingen we naar het buurtpark om de hoek waar hij voor het eerst mocht gaan snuffelen en rondrennen. Het tempo van Ollie lag dusdanig hoog dat we na de eerste paar wandelingen zijn overgeschakeld op een leiband voor honden van circa 5 meter. Ollie vond het prachtig: een nieuwe omgeving om te verkennen. Er was geen peil op te trekken: één meter vooruit, drie meter achteruit, zigzag door het park, de struiken en het plantsoen en zelfs af en toe een boom in. Na eerst een tijdje druk te hebben rondgerend, begon het echte wandelen en liep Ollie braaf met ons mee. Nu Ollie wat ouder is, neemt het snuffelen en verkennen wat meer tijd in beslag en vindt hij het wandelen wat minder interessant. Daarom gaan we niet meer met Ollie op pad in de veronderstelling dat we meters gaan maken, maar vooral om Ollie even lekker zijn gang te laten gaan in de natuur. Of dit een specifieke voorkeur van Ollie betreft of dat andere katten (Bengalen) hier ook de voorkeur aan geven, weten we niet. Voor ons is het belangrijkste dat Ollie het naar zijn zin heeft. Dat Ollie van het wandelen geniet, is zeker!