Yuki

Yuki is geboren op 6 mei 2020.Hij is de zoon van Jazzy en Merkur. Bij de introductie is aandacht voor de residerende poes. Het kost altijd tijd om deze de tijd te geven om aan haar nieuwe maatje te wennen.

Na een lange autorit maakt Yuki kennis met zijn nieuwe familie. Het is spannend voor Yuki en er staan hem veel nieuwe indrukken en geuren te wachten.

Yuki blijft nog in zijn reismand, op deze manier kan de residerende Bengaal Yuki eens uitvoerig bekijken en besnuffelen. Dat is belangrijk want Yuki komt toch in  haar territorium.

De meeste aandacht gaat uit naar Nala, een prachtige  Black tabby Bengaal.Het is belangrijk dat ze de tijd krijgt om de nieuwe situatie te beoordelen

Yuki is een meer-katten- huishouding gewend en weet dat er altijd een bengaal is waar hij gezellig bij kan liggen of spelen. Vaak ook gewassen, iets waar kittens enorm van genieten. Wanneer hij niet in de reismand zou zitten zou hij meteen enthousiast Nala begroeten.

Na enige tijd is Nala aan haar nieuwe maatje gewend en wanneer zij in een hangmat ligt , schuift Yuki gezellig aan.

De homemade hangmat is een uitstekende oplossing. Bengalen liggen graag in een hangmat en de zitting van de stoel geeft een intiem gevoel

De neus-tot-neus snuif proef.

Bengalen hebben veel manieren om te communiceren ze hebben een uitgebreid miauw repertoire.

Body Language is ook heel belangrijk en hun neus speelt een belangrijke rol. De neus van een kat heeft veel aanraking receptoren en gecombineerd met hun uitstekende reukvermogen is hun neus een belangrijk communicatiemiddel.

Wanneer katten elkaar ontmoeten of ze elkaar begroeten gebeurt dit vaak met een neus-tot-neus snuif proef. Zo bepalen ze of  ze tot dezelfde clan behoren.

Het is ook een manier waarmee bengalen elkaar nieuwsgierig vragen,: “Hoe gaat het?”of “waar ben je geweest?” of” Wat heb je gedaan?”

Dit is niet bedreigende manier van groeten van bengalen die elkaar voor het eerst ontmoeten of na een siësta.

Samen met je bengalen op schoot, dat is tot wat je wilt.Twee prachtige bengalen, een black tabby en een Seal lynx  bengaal.

Voor bengalen zijn hun mensen maatjes en dus heel belangrijk.Zij vinden een manier uit om  met ons te communiceren en al doende leren we.

Yuki is nu geaccepteerd en heeft deelt zijn territorium met Nal en zijn mensen.Hij heeft zachte plekjes om te doezelen en zich te verstoppen en hij heeft zijn tuin.Hij heeft heel veel speelgoed en drie kinderen om samen te knuffelen en te spelen.Dat is heel fijn want kinderen hebben heel veel goede ideeën om samen plezier te hebben en dat is belangrijk voor een bengaal.

Ik dank Marie-Loise voor haar prachtige en informatieve bijdrage aan deze pagina.

Deze video’s laten de persoonlijkheid van een bengaal zien en horen.Yuki speelt alleen en heeft een duidelijk plan. Het is niet niet makkelijk, maar hij zal blijven proberen zijn plannetje tot uitvoering te brengen, Terwijl hij bezig is houdt hij ons en Nala op de hoogte.

Wij vinden het belangrijk dat onze kittens een veilige en aan hun fysieke ontwikkeling aangepaste speelruimte beschikken.Daardoor verandert onze woonkamer helemaal in een speelplaats voor kittens.

Meer videos op ons YouTube kanaal.