Over ons

Het spreekt vanzelf dat...

Dat we er trots op zijn dat we in staat zijn onze Bengals en hun kittens een veilige, uitdagende en liefdevolle omgeving bieden waar zich kunnen ontwikkelen tot gezonde en goed gesocialiseerde huispantertjes. Ze maken deel uit van ons gezin waar veel aandacht voor hen is en er veel met ze wordt gespeeld en geknuffeld

Het spreekt vanzelf dat...

Dat we ook onze tuin Bengal proof maken, want ze zijn er een groot deel van de dag te vinden. Bengalen zijn atletische en actieve katten, ze hebben dus veel ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen. Dat is fysiek, mentaal maar ook sociaal heel belangrijk. Gezonde, sociale Bengalen geven deze kwaliteiten door aan hun kittens. Van moeder poes en de andere Bengalen leren de kittens immers hoe ze een goed gemanierde Bengaal worden. Wij mogen ook een steentje bijdragen.

Het spreekt vanzelf dat...

Al onze kittens worden in ons midden worden geboren. Een paar weken voor de bevalling, bieden we moeder poes een paar geboortekisten aan. Ivan heeft deze zelf gemaakt , zodat we, wanneer het nodig is, moeder bij de geboorte kunnen bijstaan. We richten de kist in met een warmtemat en zachte katoenen onderleggers. De kist staat in een box, zodat de kittens wanneer ze hun eerste ontdekkingstochten maken, dat toch in een veilige omgeving doen. Klauteren, klimmen en op ontdekkingstocht doen de kittens als heel snel.

 

Het spreekt vanzelf dat...

Wij ons enthousiasme voor Bengalen met u willen delen en dat ook op ons Youtube channel doen. Wij wensen u veel plezier bij het kijken.

Het spreekt vanzelf dat...

Wij ons enthousiasme  met u willen delen en dat kunt u zien op ons You Tube Channel. Wij wensen u veel plezier bij het bekijken van onze video’s.

Het spreekt vanzelf dat

Al onze Bengalen  en hun kittens geregistreerd zijn bij TICA en een stamboom hebben van Cats and Tulips.

Het spreekt vanzelf dat...

Dat we veel aandacht besteden aan het socialiseren van onze kittens, want dat is toch onze fundamentele taak .Dat doen we door ze in de gelegenheid te stellen veel verschillende ervaringen op te doen en daar spelenderwijs van te leren. Juist door deze open sociale structuur ontwikkelen de kittens een  sociale, nieuwsgierige, ondernemende en vrijmoedige persoonlijkheid.

Het spreekt vanzelf dat...

 Dat we de gezondheid van onze kittens vanaf hun geboorte nauwkeurig observeren. Daarom verlaten ze ons pas wanneer ze dertien weken oud zijn, en volledig zijn gevaccineerd, driemaal ontwormd en hun chip hebben ontvangen.