Nieuws

4 december

Vandaag een advertentie geplaatst op Kitten te Koop. voor Meriko en Yukiko. Meer info over Meriko    of   Yukiko

Ook aan teksten voor de site gewerkt. Veel werk  en de bengals leiden me af. Ik lijk wat om onze bengals; korte concentratie boog:)

4 december 2022

Drukke weken, er is veel gebeurd. Ik wilde mijn facebookicon aanpassen en de site crasht: Fatal Error. PANIEK!

Dagen lang geprobeerde ik het probeem op te lossen, maar het leverde alleen frustraties op. Ik besloot hulp te zoeken en vond David Soes van Soes studio. Proffesioneel en met heel veel geduld hielp hij mij de site aan te pakken. Het contact verliep telefonisch en de meest simpele opdracht was voor mij vaak een brug te ver. David slaagt erin met veel geduld en een duidelijke uitleg en vooral de verzekering dat het goed komt”, samen met mij de site aan te pakken. Ik kan David vol vertrouwen aanbevelen om uw site te verzorgen.

Er waren veel problemen met de site en in de eerste instantie heeft David de problemen aangepakt. Toch bleef de site onoverzichtelijk, dus hebben we besloten de site drastisch aan te pakken. We zijn met de homepage begonnen.

26 november.

Als je de site aanpakt, wil je ook professionele foto’s hebben. Dus na lang zoeken besloten we naar fotograaf  Ellen Roest af te reizen. Ellen is een proffessionele fotograaf met een grote liefde voor katten en kennis over de omgang met katten.Senchi, Mirai en Bella mochten eerst haar studio onderzoeken en deden dat heel enthousiast. Ellen had een prachtige opstelling gecreerd en wij mochten assisteren.Wanneer de bengals moe werden, of gewoon geen zin meer hadden, dronken we een kopje thee of koffie en praten we over onze gezamelijke passie voor katten. De Bengals onderzochten de studio er was eel voor hen te zien.

Het was een geweldige ervaring om mee te maken dat proffesionele foto’s niet betekent dat het voor stress zorgt bij de katten. Wij kunnen Ellen zeker aan bevelen wanneer u in een relaxte sfeer proffesisonele foto’s van u bengals wilt laten maken. Zelf betere foto’s leren maken kan ook.

Ik twijfel er niet aan dat Ellen prachtige foto’s heeft gemaakt, U ziet ze op de site. 

21  november 2022 

Alle kittens zijn verhuisd en hebben hun plek gevonden in hun nieuwe familie. Ik ben van plan om een pagina te maken met de ervaringen van hun kitten, ze zijn tenslotte ervaringsdeskundig. Het zit in de planning.

Gisteren is ook ons laatste kitten verhuisd. Kohi, speels, intelligent, zelfbewust , enthousiast en ietwat verwend. Er was geen concurentie van haar zusjes, dus zocht ze regelmatig Mirai op om bij haar te drinken. Mirai heeft geen melk meer, maar ze genoten van elkaar. Het was ook om te genieten, die twee, Kohi sabbelend bij haar moeder. Mirai is echt een geweldige moeder.

Mirai is een liefdevolle, zorgzame moeder, samen met haar dochter  ontspannen op de bank.

Hoki is verhuisd naar Nieuwkoop. Na een aantal kritische vragen kwam de familie naar de cattery  om  kennis te maken met Kiho en de cattery. Kritische vragen stellen voor een kennismaking is erg belangrijk, want wanneer je de kittens ziet, spelen gevoelens vaak een belangrijke rol.

Wij proberen dit te voorkomen door vooraf kritisch te zijn, met het uitnodigen van visite voor de kittens. Beide ouders zijn met katten opgegroeid, en hebben al een bengaal, ze kennen dit  fantastische ras. Ze hebben heel bewust een kitten en de fokker  en cattery uitgezocht  en vragen gesteld voor de kennismaking.

Het gezin heeft jonge kinderen en dit is ideaal voor Hoki: kinderen en bengalen horen samen. De volgende dag kreeg ik video’s van enthousiaste kineren die met hun kitten speelden. ivm privacy kan ik die niet op de siten. Bovendien maakt de zoon zelf video’s van Hoki.

Dat is een belamgrijk doel van mijn passie: genieten van de bengals en hun kittens en weten dat de kittens hun leven delen met een familie die van hen houdt.

28-10-2022

Het waren gezellige weken met de nieuwe eigenaren van de kittens. We nemen altijd uitgebreid de tijd voor hun bezoek. Het is belangrijk om het karakter van de kittens te leren kennen en met ze te spelen. Bijna altijd is er al een bengaal in huis en we nemen ook de tijd om over hem te praten. Een bengaal is nu eenmaal niet het meest geschikte ras voor een onervaren kattenliefhebber en een maatje voor het nieuwe kitten is belangrijk.De opvoeding van de kittens is zeker nog niet af, er is nog veel aandacht nodig.voor de opvoeding. We nemen ook de tijd om vragen te beantwoorden.

 

Nala

Nala is naar Tilburg verhuisd en heeft een uitgebreide familie en een begaal maatje. Wat wil ze nog meer. Maudy is een ervaringsdeskundig, zodat ze grondige voorbereidingen treft voordat Nala verhuist. Bij de overdracht van een kitten hoort ook een gratis onderzoek van de dierenarts, zodat Nala ook daar gezien en bekend is. Een hele gerust stelling.

De eerste foto’s van Nala, ze is ontspannen en tevreden. Ze  heeft plezier wanneer ze met de kinderen speelt en wanneer vader slaapt, slaapt Nala op zijn schoot.

We hebben videootjes van de hele familie gekregen,maar vanwege de privacy kan ik die niet op mijn site zetten.

Yo ki

Yo ki is verhuisd naar Elli en Paul in  Capelle aan den IJssel, waar ook haar vriendinnetje woont.Ik ben al een keertje op bezoek geweest. Heel gezellig. Ze lag ontspannen in een hangmandje en bekeek me grondig toen ik binnen kwam. Ze nam de tijd om in aktie te komen, uitgebreid rekken en strekken en daarna kwam ze bij me en instaleerde ze zich op mijn schoot.  Yo ki heeft  een spannende kattenbak waar ze even aan moest wennen, maar toen dat gebeurd was, beviel de bak haar uitstekend.  Na een dag bij Elli en Paul is ze helemaal gewend en voelt ze zich thuis. Haar nieuwe vriendinnetje moet nog even aan haar wennen, maar dat komt zeker goed.

Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen van  mijn kittens, maar ik weet dat ze een gelukkig zijn en net zoveel liefde en aandacht krijgen als bij ons. Ze hebben een fantastische toekomst bij Elli en Paul.

Airashii Kiri

Nina en Edwin waren op zoek naar een maatje voor hun verlegen bengaal. Het is belangrijk om de tijd te nemen en uitgebreid te praten over de residerende bengaal. Deze heeft immers een territorium en gewoontes. Daarna is het van belang het juiste kitten te kiezen, het karakter en de persoonlijkheid van een kitten geeft dan de doorslag. Dat waren we allemaal met elkaar eens.  

Sammy stelde zich aan hen voor, hij is een vriendelijke, zelfverzekerde, volwassen kater. Bengalen zijn katten met een persoonlijkheid maar ze hebben ook een zachte, knuffelige kant.

De onzekerheid bleef, hebben we de juiste keuze gemaakt? Kiri was erg veranderd en verbaasd bekeken ze hun katertje toen ze Kiri ophaalden. Kiri was flink gegroeid en zijn aanvankelijk wat mistig patroon had duidelijk veel meer contrast.Wij besteden veel aandacht aan het socialiseren van onze kittens en vanaf hun geboorte zijn ze al in de huiskamer en hebben we veel contact. Iederedag wegen,knuffelen, praten en dan zijn er de andere bengalen. 

Na een paar dagen positief bericht: all is well.

De kittens hebben kennis gemaakt met hun dierenarts en de onderzoekkamer uitgebreid besnuffeld. Ze krijgen hier de tijd voor, zodat ze  het onderzoek heel ontspannen ondergaan.

De kittens zijn allemaal gezond, ze hebben hun eerste enting en hun chip gekregen.

Het zijn stoere kittens en ze krijgen een smakelijke beloning. Het is een hele opluchting dat alles in orde is en na complimenten en knuffels gaan we weer naar huis.

7-10-2022

We zijn een paar dagen bezig geweest te kittens van Mirai op de foto te zetten. Het is een heel karwei aangezien we amateur fotograven zijn. Problemen met licht waardoor de kitten ssoms oranje worden. Bovendien zijn ze geen gemakkelijke modellen, maar met vereende kracht is het gelukt. Bekijk de nieuwe  video’s van de kittens. Veel plezier

14 juli 2022

Wanneer de cattery je passie is kun je zelf een sabbatical plannen Tijdens de coronaperiode was dat moment er voor mij. Ik heb intens genoten van onze Bengalen en zelfs het huishouden was minder vervelend. Ik nam er de tijd voor en liet de Bengalen helpen, waardoor hilarische momenten ontstaan. Ze zijn heel behulpzaam en eigenwijs en zijn ervan overtuigd een slimmere aanpak te hebben. Bovendien maken ze er vaak een spelletje van en dat is ook plezierig.

Een uurtje huishouden een halfuurtje rusten beviel ook ons ook prima, met z’n allen op de bank en dan bedoel ik letterlijk allemaal. Vaak dringen, maar Bengalen zitten graag dichtbij elkaar.

Van Poppy’s nestje heb ik intens genoten, een prachtig nestje, uiterlijk en innerlijk. Dexter is nog bij ons en wij zoeken een gezellige familie voor hem. Tot die tijd is hij mijn knuffel, ondeugd en clowntje en mijn stoere held. Mijn prachtige Bengaal,met zijn stoere kop, zijn lenige gespierde lichaam en zijn prachtig patroon. Van Papa heeft hij zijn stoere kop  en geërfd: de grote driekleurige rozetten en natuurlijk het zilver glitter, wanneer hij in de zon loopt.

Hij is een zoon van Hunter en Poppy, het jachtinstinct van pappa en het sociale en knuffelige van zijn moeder. Van beiden heeft hij de voorliefde voor tv kijken op mijn schoot.

Dexter heeft zijn eigen pagina.  Dexter heeft een nieuwe familie gevonden en is daar heel gelukkig met ijn nieuwe maatje een pachtige Bengaal

Poppy's kittens mogen verhuizen,

Meer informatie over Poppy’s kittens opde pagina van Poppy.

Meer informatie over beschikbare kittens

Pawprints verhuist naar Mirthe en Daan in Utrecht. Pawprints is van harte welkom, krijgt veel aandacht en knuffels en mag met zijn harnasje wandelen. Heel veel plezier Mirthe, Daan en Pawprints.

Herplaatsing Pawprints, 18-10-2021

Pawprints verhuist naar Mirthe en Daan in Utrecht. Pawprints is van harte welkom, krijgt veel aandacht en knuffels en mag met zijn harnasje wandelen. Heel veel plezier Mirthe, Daan en Pawprints.

Pawprints was onze prachtige dekkater. Hij is niet alleen een prachtige kater, hij is sociaal en heeft ook een mooi karakter. Pawprints was een enthousiaste dekkater, helaas kwamen er geen kittens. Na lang overleg, ook met de dierenarts, hebben besloten Pawprints te castreren.

Wij willen graag Pawprints in de groep houden en hij vindt dat ook heel gezellig. Hij is fysiek niet meer in staat te dekken maar mentaal voelt hij zich nog een dekkater. De krolse poezen winden hem op en enthousiast bespringt hij de poezen. Die zijn daar helemaal niet van gediend. Dat zorgt voor veel onrust bij alle poezen en ook bij Pawprints.

We hebben een paar maanden aangekeken hoe Pawprints zich ontwikkelde en komen tot de conclusie dat hij gaat verhuizen.

Wij zoeken voor Pawprints een plek waar hij in het gezin wordt opgenomen, de ruimte heeft, veel aandacht krijgt en met hem gespeeld wordt. Pawprints is een sociale kater en als enige kat in huis zal hij niet gelukkig zijn. Wij zoeken een gezin met humor, want Pawprints geeft graag zijn mening, wil graag overal bij betrokken worden, wil graag helpen en dat zorgt voor humoristische situaties.

Voor meer informatie kut u een mail sturen: cschiffer@upcmail.nl of bellen 06-83352578

20 maart 2021

We hebben veel aanvragen voor onze kittens gekregen, hartelijk dank daarvoor. Ook dank voor alle complimenten voor Lola en haar gezinnetje. We zijn heel trots op haar kleintjes.

Helaas hebben we niet alle aanvragen kunnen honoreren, Lola heeft tenslotte maar 3 kittens.  We hebben inmiddels een wachtlijst voor de families die we teleurgesteld hebben.

Het heeft hoofdbrekens en veel bezorgdheid vooraf gekost. We vinden het heel belangrijk dat nieuwe families de tijd krijgen om met de kittens kennis te maken, maar hoe richt je dat veilig in? Dat is ons gelukt en het waren hele gezellige bezoekjes. De reactie was toch wel dat de kittens toch nog zo klein zijn. Net als bij mij, op slag verliefd.

Toch nog wel een paar weken wachten, maar we zijn heel blij dat net als voorheen de bezoeken, volgens Covid regels veilig kunnen verlopen. Het is toch geweldig om de ontwikkeling van je kitten mee te maken.

3 maart 2021

De ontwikkeling van de kittens kunt u vinden op de pagina: Lola’s Valentijn nestje. De kittens zijn nu bijna een maand oud,ze kunnen hun omgeving steeds beter zien en ook veel beter horen.Ze zijn nieuwsgierig naar hun omgeving hoewel Lola nog steeds het centrum van hun leven is.Zodra ze een stem horen kijken ze  geïnteresseerd op. Ze worden steeds sterker en waggelen rond in de hun nest.

Lola's Valentijn kittens zijn geboren.

Lola heeft 3 gezonde kittens. Het zijn alle drie Seal lynx kittens net als hun moeder.

De bevalling verliep wat ingewikkeld omdat Lola het liefst op de bank midden tussen de ander Bengals. We hadden een Sturdy met daarin een tipi klaar gezet . Haar eerste kitten is hier geboren, maar ze bracht  het kitten naar de bank.We hebben een geinproviseerde  “tent”voor haar gemaakt. Dat kon haar goedkeuring wegdragen en haar tweede kitten werd op de bank geboren.

Eeen kwartiertje later verhuisde Lola toch weer terug naar de tipi en bleef daar liggen. Ivan heeft haar het tweede kitten gegeven. Gelukkig was Lola uiteindelijk wel tevreden  over de sturdy en ze woont daar nog steeds met haar baby’s. Meer video’s over dit nestje op ons

You Tube kanaal en

ons blog.

Begin februari worden Lola’s Valentijn kittens geboren

Lola is in verwachting van haar tweede nestje. We verwachten haar nestje rond Valentijn. Op de video staat Lola rechts op haar plekje waar ze ’s morgens eerst drinkt. In de zomer is het een beschermd plekje, zodat ze haar omgeving goed in de gaten kan houden. 

Storm  is een Seal lynx kater.

Lola is een Seal mink poes

Kittens uit het eerste nestje van Lola en Storm.

Storm is een Seal lynx Bengaal en Lola een Seal mink Bengaal. Hun kittens kunnen Sealtjes of Minkjes zijn.

Video’s van Lola’s eerste nestje kunt u vinden op ons Youtube kanaal

Op de playlist :A Christmas litter.

Op 6 mei 2020 zijn Jazzy's kittens geboren

De laatste dagen van Jazzy’s zwangerschap zijn spannend. We hebben boven een sturdy gezet, zodat ze , wanneer ze dat wil, rustig en helemaal alleen kan bevallen.In de huiskamer hebben we ook een sturdy gezet. Daarin zit een warmteplaat op 37 graden Celsius en natuurlijk zachte doeken.

Jazzy is graag in de tuin en tot vlak voor de geboorte is ze daar te vinden. Het is een zonnige dag en ze geniet van de catminth planten. 

Om een uur of tien ’s avonds wordt ze onrustig en loopt op de bank heen en weer. Ze gaat dicht bij me zitten, klimt op mijn schoot.Ivan komt om morele steun te bieden en hij wordt uitbundig door Jazzy begroet.Meer zielen, meer vreugd schijnt ze te denken.

Om 11 uur komt het eerste kitten en ik draag Jazzy met haar kitten voorzichtig naar de sturdy. Je is heel druk met de navelstreng in de weer en heeft het niet door.Drie kwartier later het tweede kitten geboren

Jazzy heeft twee prachtige seal kittens. Ze is druk in de weer met de verzorging van haar kittens en heeft aanvankelijk geen bezwaar tegen de sturdy. Ze geniet van onze aandacht, maar toch….Ik ga naar de zolder naar mijn kattenvoorraadkast. Daarin is altijd een oplossing te vinden. 
Ik heb een soort tipi die ik voor Jazzy in de sturdy boven op de warmte plaat zet. Ze is helemaal tevreden. 

Een fotoalbum van de eerste foto’s. 

De volgende ochtend loop ik meteen spoorslags naar Jazzy. Tot mijn grote verbazing ligt Jazzy met vier prachtige kittens.Ze liggen allemaal rustig bij hun moeder, verzadigd en tevreden.

U kunt de ontwikkeling van deze kittens op verschillende manieren volgen: 

pagina beschikbare kittens:

 Instagram: 

Mijn You Tube kanaal: Playlist Jazzy’s kittens