Nieuws

20 maart 2021

We hebben veel aanvragen voor onze kittens gekregen, hartelijk dank daarvoor. Ook dank voor alle complimenten voor Lola en haar gezinnetje. We zijn heel trots op haar kleintjes.

Helaas hebben we niet alle aanvragen kunnen honoreren, Lola heeft tenslotte maar 3 kittens.  We hebben inmiddels een wachtlijst voor de families die we teleurgesteld hebben.

Het heeft hoofdbrekens en veel bezorgdheid vooraf gekost. We vinden het heel belangrijk dat nieuwe families de tijd krijgen om met de kittens kennis te maken, maar hoe richt je dat veilig in? Dat is ons gelukt en het waren hele gezellige bezoekjes. De reactie was toch wel dat de kittens toch nog zo klein zijn. Net als bij mij, op slag verliefd.

Toch nog wel een paar weken wachten, maar we zijn heel blij dat net als voorheen de bezoeken, volgens Covid regels veilig kunnen verlopen. Het is toch geweldig om de ontwikkeling van je kitten mee te maken.

3 maart 2021

De ontwikkeling van de kittens kunt u vinden op de pagina: Lola’s Valentijn nestje.

De kittens zijn nu bijna een maand oud,ze kunnen hun omgeving steeds beter zien en ook veel beter horen.Ze zijn nieuwsgierig naar hun omgeving hoewel Lola nog steeds het centrum van hun leven is.Zodra ze een stem horen kijken ze  geïnteresseerd op. Ze worden steeds sterker en waggelen rond in de hun nest.

Lola's Valentijn kittens zijn geboren.

Lola heeft 3 gezonde kittens. Het zijn alle drie Seal lynx kittens net als hun moeder.

De bevalling verliep wat ingewikkeld omdat Lola het liefst op de bank midden tussen de ander Bengals. We hadden een Sturdy met daarin een tipi klaar gezet . Haar eerste kitten is hier geboren, maar ze bracht  het kitten naar de bank.We hebben een geinproviseerde  “tent”voor haar gemaakt. Dat kon haar goedkeuring wegdragen en haar tweede kitten werd op de bank geboren.

Eeen kwartiertje later verhuisde Lola toch weer terug naar de tipi en bleef daar liggen. Ivan heeft haar het tweede kitten gegeven. Gelukkig was Lola uiteindelijk wel tevreden  over de sturdy en ze woont daar nog steeds met haar baby’s. Meer video’s over dit nestje op ons

You Tube kanaal en

ons blog.

Begin februari worden Lola’s Valentijn kittens geboren

Lola is in verwachting van haar tweede nestje. We verwachten haar nestje rond Valentijn. Op de video staat Lola rechts op haar plekje waar ze ’s morgens eerst drinkt. In de zomer is het een beschermd plekje, zodat ze haar omgeving goed in de gaten kan houden. 

Storm  is een Seal lynx kater.

Lola is een Seal mink poes

Kittens uit het eerste nestje van Lola en Storm.

Storm is een Seal lynx Bengaal en Lola een Seal mink Bengaal. Hun kittens kunnen Sealtjes of Minkjes zijn.

Video’s van Lola’s eerste nestje kunt u vinden op ons Youtube kanaal

Op de playlist :A Christmas litter.

Op 6 mei 2020 zijn Jazzy's kittens geboren

De laatste dagen van Jazzy’s zwangerschap zijn spannend. We hebben boven een sturdy gezet, zodat ze , wanneer ze dat wil, rustig en helemaal alleen kan bevallen.In de huiskamer hebben we ook een sturdy gezet. Daarin zit een warmteplaat op 37 graden Celsius en natuurlijk zachte doeken.

Jazzy is graag in de tuin en tot vlak voor de geboorte is ze daar te vinden. Het is een zonnige dag en ze geniet van de catminth planten. 

Om een uur of tien ’s avonds wordt ze onrustig en loopt op de bank heen en weer. Ze gaat dicht bij me zitten, klimt op mijn schoot.Ivan komt om morele steun te bieden en hij wordt uitbundig door Jazzy begroet.Meer zielen, meer vreugd schijnt ze te denken.

Om 11 uur komt het eerste kitten en ik draag Jazzy met haar kitten voorzichtig naar de sturdy. Je is heel druk met de navelstreng in de weer en heeft het niet door.Drie kwartier later het tweede kitten geboren

Jazzy heeft twee prachtige seal kittens. Ze is druk in de weer met de verzorging van haar kittens en heeft aanvankelijk geen bezwaar tegen de sturdy. Ze geniet van onze aandacht, maar toch….Ik ga naar de zolder naar mijn kattenvoorraadkast. Daarin is altijd een oplossing te vinden. 
Ik heb een soort tipi die ik voor Jazzy in de sturdy boven op de warmte plaat zet. Ze is helemaal tevreden. 

Een fotoalbum van de eerste foto’s. 

De volgende ochtend loop ik meteen spoorslags naar Jazzy. Tot mijn grote verbazing ligt Jazzy met vier prachtige kittens.Ze liggen allemaal rustig bij hun moeder, verzadigd en tevreden.

U kunt de ontwikkeling van deze kittens op verschillende manieren volgen: 

pagina beschikbare kittens:

 Instagram: 

Mijn You Tube kanaal: Playlist Jazzy’s kittens