Poppy's eerste nestje.

Een lange video over de geboorte van Poppy’s kittens. Dit is het eerste nestje van Poppy. Na veel wikken en wegen heeft ze toch de sturdy als nest gekozen en dat is een zorg minder. Ze stelt mijn gezelschap op prijs dus  kletsen we wat en ik masseer haar buik.

De avond ervoor begint de voorbereiding op de geboorte en met weeën worden de kittens  in de richting van het geboortekanaal geduwd.

Het duurt vrij lang voor het eerste kitten wordt geboren,Poppy spant zich in en hijgt af en toe, mijn stressniveau is huizen hoog. Toch niets laten merken, want Poppy neemt mijn stress waar. Dus moedig ik haar aan, complimenteer haar, gelukkig is de toon van mijn gepraat belangrijk:rustig en kalm. Je kunt ook een ingewikkeld recept uitspreken, als het maar rustig en aanmoedigend klinkt, Zingen vinden mijn katten ook ontspannend, dus heb ik mijn hele repertoire ten gehore gebracht.

Dan is daar het eerste kitten en Poppy begint het meteen te wassen. Ze bijt de navelstreng door en eet de nageboorte op.Intussen  gaat het kitten op zoek naar Poppy’s milkbar.

Dan rust ze tevreden uit.

Poppy heeft vijf prachte Seal lynx kittens , ze is een uitstekende en liefdevolle moeder en ze verzorgt haar kittens nauwgezet.Iedere dag weeg ik de kittens, het is belangrijk dat ze iedere dag ongeveer 10% van hun geboortegewicht aankomen.