Airashii Yubi

Yubi is een speels, actief en intelligent kitten. Wanneer ze wakker is neemt ze eerst een snack en daarna bedenkt ze wat ze gaat doen. Ze stoeit met haar broertjes, haar moeder en haar tantes of ze oefent haar jachttechnieken met het speelgoed. Het allerliefst speelt ze met ons, omdat wij ons aan haar tempo kunnen aanpassen. Wanneer ze jaagt, is ze volledig gefocust op de prooi en ze houdt dit lang vol. Zelfs wanneer haar broertjes niet meer zo geïnteresseerd zijn, blijft ze geconcentreerd. Het is een genot om met Yubi te spelen. Wanneer ze vermoeid raakt, komt ze gezellig op schoot spelen, waarschijnlijk bedenkt ze dat het slim is om in onze buurt te blijven.

Kittens tonen al vroeg hun voorkeur.Het begint al na twee weken, wanneer ze hun eigen tepel  kiezen. Ze ontwikkelen ook hun favoriete jachttechniek, soms kiezen ze een trial and error aanpak of juist een aanval vanuit een hinderlaag. Wanneer ze ouder worden beheersen ze uiteindelijk alle technieken al denk ik dat de hinderlaag toch favoriet is. 

Jagen doet Yubi graag, we hebben overal kleine muizen, rinkel- en knisperballetjes en allerlei ander speelgoed neergelegd waar de kittens op jagen. Speelhengels zijn heel handig omdat je dan veel ruimte hebt om de prooi te manipuleren.Hoe langer de hengel hoe sneller en beweeglijker je de prooi kunt laten bewegen.

Voor Yubi was deze vis al vanaf het begin bijzonder aantrekkelijk, ze sleepte de vis overal naar toe. Spelen met ons is de ultieme jacht. Ze gaat er helemaal in op en wanneer ze de prooi heeft, laat ze niet meer los, grommend probeert ze de vis weg te slepen.

Let wel op de kwaliteit van de hengel en let erop dat je kitten niet te lang speelt, dus af en toe even een pauze inlassen.

Dit is een heel leuk groepsspel.Het zorgt voor heel veel speelplezier voor de katten en kittens. Het bevordert de sociale ontwikkeling van de kittens, maar natuurlijk ook heel duidelijk hun fysieke ontwikkeling. Hun coördinatie maakt het mogelijk razendsnel te reageren en in de tunnel te springen.

Dit is ook Ivans favoriete spel en hij gebruikt ook vaak een fleece, omdat deze breder uitwaaiert kunnen meer kittens samen meeglijden. Kortom ” fun and games” voor Bengals.