Het Black tabby katertje

Dit is Tenshi, hij gaat verhuizen naar Overschie. Zijn grote vriend Jack heeft een prachtige Japanse naam verzonnen, die helemaal bij hem past: Tenshi. Een naam met een speciale betekenis: zoon van de keizer.

Black tabby beschrijft het specifieke patroon van dit katertje. Eigenlijk is er meer sprake van diep donkerbruin, waardoor er een fraai contrast ontstaat met de basiskleur. Hierdoor wordt het patroon spannen en levendig. De staart heeft altijd donkerbruine ringen en eindigt in een donkerbruine punt. Alle kittens hebben wanneer hun ogen openen blauwe ogen, maar de ogen van de Black tabbys worden steeds donkerder tot saffier blauw, waarna ze grijs worden. Het kan nog maanden duren voordat zijn ogen de definitieve kleur hebben.

Het wilde katerkopje is al te onderscheiden wat benadrukt wordt door zijn geprononceerde snorhaarkussentjes, grote snorharen en een brede kin. En dan die prachtige grote amandelvormige ogen die nu onschuldig de wereld in kijken. Wanneer hij volwassen wordt heeft hij grote amberkleurige ogen die vriendelijk kijken, maar ook de ogen zijn van een roofdier dat een prooi observeert. Daar is dit katertje al mee begonnen, hij oefent jachttechnieken op zijn broertjes en verslindt muizen.

Het is duidelijk dat zijn fysieke ontwikkeling heel snel gaat. Zijn coördinatie is nog niet optimaal, waardoor hij soms clowneske bewegingen maakt. Er ligt een fleece op de grond, zodat hij zich niet bezeert en alle klimpalen zijn op kittenformaat gemaakt. Stoeien doen de kittens nu regelmatig en ze doen het met veel enthousiasme. Dit is een duidelijke en efficiënte manier van spelend leren. Stoeien mat mamma is ook heel fijn, vooral haar staart is regelmatig het slachtoffer.

Een echte Bengalen karaktertrek komt steeds meer in beeld: nieuwsgierigheid, onderzoeken en interesse. Ruiken is nog steeds de beste manier om iets nieuws te onderzoeken. Er is geen moment van angst maar er meteen op af gaan.

Juist zijn interesse en alles wat nieuw is willen onderzoeken , maakt een fotoshoot moeilijk.

Een staart vertelt veel over wat er in een kitten omgaat. Het is duidelijk dat de nieuwe situatie heel opwindend is. De stam ligt in de tuin er heeft dus allerlei spannende geuren die onderzocht moeten worden.Zijn staartje lijkt soms op een borsteltje,wat een teken is van opwinding. Be beweeglijkheid onderstreept dit nog eens.