Drie kittens

De Kittens zijn op 1 April geboren.

Hun moeder is een Seal lynx bengaal. Meriko is een liefdevolle en geduldige moeder en de kittens komen dan ook niets te kort.

 

Dushi is hun vader en een Seal mink bengaal. Dit is zijn eerste nestje en we zijn heel trots en blij met zijn eerste kittens.

De eerste dagen na de geboorte zijn heel belangrijk, de kittens zijn helemaal opgedroogd en hebben hun weg naar mama’s milkbar gevonden. Af en toe wordt er geduwd en gepiept,omdat twee kittens dezelfde plek willen. Meriko blijft onverstoorbaar. Pasgeboren kittens kunnen hun nageltjes niet intrekken, want die hebben ze nodig om na hun geboren in de vacht van mama te kruipen om zo de weg naar haar tepels te vinden. maar haar buik wordt beschermd door een langere vacht.

 

Twee weken voor de geboorte van de kittens beginnen de melkklieren op te zetten. Een paar dagen voor de geboorte zijn de tepels opgezet en druppelt er vaak al melk uit de tepels.

Zodra aan kitten geboren is en de moeder de navelstreng heeft doorgebeten, begint het kitten naar de tepels te kruipen. Het kan nog niet zien maar uitstekend ruiken. Zodra hij een tepel heeft gevonden, drinkt hij en maakt daarbij masserende beweging om de melkproductie te stimuleren.

De kittens kunnen hun eigen lichaamswarmte niet vasthouden, daarom is de lichaamstemperatuur van moeder verhoogd. Wij leggen ook een verwarmingsmat onder het bed,want warmte is de eerste behoefte van een kitten.

 De kittens zijn 15 dagen oud en kijken nieuwsgierig de wereld in. Ze  zien alles nog heel vaag en gebruiken nog steeds in de eerste instantie hun reukvermoge. Ze zijn nu meer actief en waggelen in hun nest.

“Learning by play”.

Dit gaat op voor kittens en bengalen kittens in bijzonder. Bengalen zijn actieve, intelligente, ondernemende    ” durfals”. Dat begint eigenlijk al zodra ze zich waggelend kunnen verplaatsen. Zodra ze kunnen lopen wordt de situatie spannend en wanneer ze beginnen te klimmen bouwen we de grote speelplaats. 

Hun nest gaat ook mee, waar ze kunnen slapen, verder staat er allerlei speelgoed, prooien  en klimplaaltjes.  Hier kunnen ze naar hartelust de wereld verkennen. 

Wanneer de kittens hieruit klimmen, zetten we de deur van de speelplaats  open en kunnen ze in de huiskamer hun avonturen beleven, maar wel onder toezicht.