Lola's Valentijn kittens

Op 9 februari 2021 zijn Lola’s Valentijn kittens geboren: twee katertjes en een poesje. Alle drie zijn het  Seal mink Bengaaltjes .

De avond en de nacht voor de geboorte van de kittens zoekt Lola gezelschap op. Ze wil naast mij en tussen de andere Bengals liggen.Dit is de periode waarbij de ongeboren kittens in de richting van het geboortekanaal worden gedreven en hun bewegingen zijn goed te voelen en te zien.

Heel vroeg in de morgen wordt haar eerste kitten geboren, een prachtig poesje.

Lola ligt heel tevreden in de sturdy en verzorgt haar kitten. Ze bijt eerst de navelstreng door en wast haar kitten daarna heel uitvoerig. Haar  kitten zoekt ondertussen de weg naar haar moeders tepels.

Korte tijd later is het kitten opgedroogd en heefr het Loa’s tepels gevonden.Lola is wat onrustig en Ivan probeert haar te ontspannen. 

Lola wil toch liever haar kittens op de bank tussen de andere Bangals krijgen en het is duidelijk dat het niet mogelijk is haar op andere gedachte te brengen, wat ze in haar hoofd heeft gaat gebeuren.Een typisch  bengalentrekje.

Een paar dagen later zijn de kittes prachtig opgedroogd en door Lola gewassen. Haar tweede kitten is inderdaad op de bank geboren, maar Lola besloot toch weer te verhuizen naar de tipi in de sturdy.Tot onze geruststelling, want in de tipi zijn de omstandigheden voor de kittens optimaal.

De kittens groeien voorspoedig en hebben een strak schema : slapen, drinken, slapen , drinken. Af en toe wat ruzie om de beste tepel, maar daarna gewoon door:slapen…drinken…slapen.Ook ’s nachts.

 

Na acht dagen gaan hun oogjes open, een voor een.Ze kunnen nog weinig zien , dat duurt wel een paar dagen, Maar met geopende ogen zijn het echte Bengaaltjes.

Het duurt een tijdje voordat de kittens hun eigen voorkeurstepel hebben . Tot die tijd  zijn er knokpartijtjes. Het gaat er soms heftig aan toe, want de kittens hebben scherpe nageltjes die ze nog niet kunnen intrekken.