Op Valentijnsdag zijn Lola’s kittens geboren.

Alle kittens zijn Seal mink en hebben prachtige rozetten die nog volop in ontwikkeling zijn. Hun patroon is trouwens nog in ontwikkeling. De basiskleur is roomwit en de rozetten hebben 3 kleuren, een donkere rand, met daarin een lichtere kleur en een kern van een middenkleur. De rozetten zijn bruin of bruingrijs, dit zijn warme kleuren omdat Lola bruin in haar genen heeft. Deze ontwikkeling neemt nog enige tijd.

 

Papa heeft zijn kop aan zijn kittens doorgegeven, sprekende kop en stevige snorhaarkussens. Ze hebben behoorlijke voelharen wat hun kopje extra expressie geeft. De kittens hebben amandelvormige ogen van hun moeder geërfd die uiteindelijk aquamarijn worden.

De kittens zijn speels, ondernemend , actief en onderzoekend. Ze zijn zeer sociaal en hebben ook hun eigen strategieën ontwikkeld. De mensen zorgen voor lekkere hapjes, je moet dus zorgen dat je de eerste bent. Ze hebben leuke speeltjes, waar je op kunt jagen en een zachte schoot voor knuffels. Broertjes en zusjes zijn er om mee te spelen, te stoeien, te jagen of samen op een zachte warme plek te slapen. Mama en de tantes zorgen voor dat alles voor de kittens naar wens gaat, kortom de kittens hebben het naar hun zin.

 

Een geboorte van kittens is in Airashii altijd een bijzondere feestdag. Na de spanning en emotie van de geboorte van de kittens volgt opluchting, blijdschap en trots voor de moeder kat. Zo emotioneel als wij zijn, zo kalm is mams. Ze is zelfverzekerd en stapt moeiteloos in haar rol van moeder. Haar instincten zijn geactiveerd en ze is een perfecte, zorgzame en liefdevolle moeder. Haar kittens volgen ook hun instincten en gaan meteen na hun geboorte op weg naar haar tepels. Een paar uur na de geboorte van het laatste kitten ligt moeder met haar kittens totaal tevreden in de sturdy. Er is geen woord te veel gezegd wanneer ik zeg dat de geboorte van kittens een wonder van de natuur is.

 

De kittens krijgen een bandje om hun hals, iets wat we eigenlijk niet doen. Het individuele patroon van de kittens is nauwelijks te onderscheiden, bovendien zijn de kittens bijna even zwaar. Hierdoor is het moeilijk om de dagelijkse gewichten bij te houden en dat is toch erg belangrijk. De kittens ontwikkelen zich goed en slapen of drinken de hele dag Af en toe wordt er geknokt om een tepel, totaal niet nodig want Lola heeft 8 tepels. Wanneer ze 15 dagen oud zijn, gaan hun ogen open en dat is een bijzonder moment, het kitten kijkt ons aan.

De kittens zijn 5 weken oud en ontwikkelen zich snel. Hun poten zijn sterker en ze verhuizen met hun sturdy naar de grote speelplaats, zodat ze meer ruimte hebben. Het is belangrijk dat ze veel nieuwe dingen leren dus is er veel speelgoed, kittenklimpalen en prooien. We wisselen alles regelmatig. De kittens doen veel samen en imiteren elkaar, zodat ze op die manier ook steeds nieuwe ervaringen opdoen. Daarnaast leren ze veel van hun moeder en de andere katten die op bezoek komen. Kittens hebben veel krediet bij de andere katten en ze worden liefdevol gewassen en mogen dingen doen waar een volwassen kat een terechtwijzing voor krijgt. Ook dit is van groot belang voor hun sociale ontwikkeling, zo leren ze hoe een Bengaal zich hoort te gedragen.

Hun patroon wordt steeds duidelijker, de rozetten worden groter. We merken dat het fotograferen moeilijk is, vooral de juiste kleur is moeilijk vast te leggen.

Voeg je koptekst hier toe

De kittens zijn nu 13 weken oud en ontwikkelen zich fysiek, sociaal en mentaal heel snel. Ze hebben hun eerste enting gekregen en hun chip. Er is een verschil te zien tussen de poesjes en de katertjes, de katertjes zijn groter en zwaarder. Hun ronde en zachte lichaam wordt steeds meer vervangen door een lenig en gespierd lijf. Hun ogen krijgen hun definitieve kleur: aquamarijn. Snorhaarkussens en snorharen worden groter en langer, ze krijgen hierdoor een ”wilde Look”. Ze zijn ook wel “wild at heart”, tenminste zo voelen ze dat. Ze lopen nu door het hele huis waar aanvankelijk alles nauwgezet werd onderzocht en besnuffeld , maar nu rennen ze high speed door het hele huis achter elkaar aan. De kittens vormen nu samen een groepje en doen heel veel samen, maar er wordt ook regelmatig een robbertje gestoeid. Klimmen, klauteren en rennen maar ook nieuwe jachttechnieken worden ontwikkeld. Het ene kitten gebruikt de tactiek van de directe aanval, terwijl een ander de kat uit de boom kijkt en dan een effectieve aanval doet. Maar heel populair is de hinderlaag.

Ze leren ook hoe te communiceren met mensen en hoe ze te bewerken. Wanneer ze met een hengel willen spelen komt een kitten gewoon met de hengel achter zich aan slepend naar je toe boodschap: ik wil graag spelen. Wanneer een deur gesloten blijft, iets wat eigenlijk onacceptabel is voor een kitten, laten ze dat horen. Soms net zo lang tot de deur open is. Hun ondernemingslust en avonturen zorgen soms voor een hachelijke situatie, dus dan is luid miauwen een goede oplossing. Er komt altijd wel iemand aanrennen wanneer ze de speciale miauw om hulp horen. De sociale ontwikkeling verloopt snel. Bengalen zijn intelligente katten en heel snel leren ze iets nieuws. Ze hebben nieuwe indrukken nodig en moeten nieuwe ervaringen opdoen en dat doen ze met overgaven.

Na al die activiteiten willen een warm en zacht plekje, een mandje, of een schoot en knuffels, veel knuffels. Ze horen graag complimenten terwijl ze geaaid worden. Er is geen handleiding nodig voor een Bengaal kitten ze laten het ons weten en vaak horen hoe het met ze gaar en wat ze willen. Ze leren snel dat je met mensen op een specifieke manier moet communiceren, wij beschikken immers niet over Bengaalse bodylanguage.