Mirai's eerste nestje.

Op 28 juli worden Mirai’s kittens geboren,

Op 28 juli worden Mirai’s kittens geboren. Het is Mirai’s eerste nestje en alles is nieuw voor haar.  Ik ben steeds bij haar en ze krijgt ook bezoek van de andere bengalen. Ze houden haar gezelschap, gaan even bij haar liggen of wassen haar. Ze heeft haar nest nog niet uitgekozen, maar dat zal ze wanneer haar eerste kitten geboren is wel doen. Een zachte sturdy is beter dan de grond. Zodra haar eerste kitten wordt geboren, loopt ze inderdaad naar de sturdy en gaat daar liggen.

 Zodra haar kitten geboren is begint Mirai het te verzorgen, het kitten wordt grondig gewassen en daarna bijt ze de navelstreng door. Het kitten gaat onmiddelijk na de geboorte op zoek naar de tepel.Het kan nog niet zien en horen kan het ook nog niet goed, maar ruiken des te beter.Mirai’s grondige wassen hindert het kitten en dat laat het dan ook luid horen. 

In vier uur tijd worden Mirai’s vijf kittens geboren. De kittens zijn gezond en Mirai is een trotse moeder. Ze ligt veilig met haar kittens in een zacht nest op een warmteplaat.

Mirai krijgt 5 kittens die allemaal na ongeveer 45 minuten worden geboren. Alle kittens zijn actief en spoeden zich naar een tepel en beginnen enthousiast te drinken. Na het laatste kittens neemt Mirai rust en blijft ze definitief in de sturdy. Dat is een geruststelling, omdat ze nu niet met haar kittens gaat slepen.

Mirai’s kittens hebben een strak schema waar ze zich aan houden: drinken en slapen. Warmte is eigenlijk nog van groter belang. Pasgeboren kittens kunnen hun eigen lichaamswarmte nog niet regelen en zijn daardoor afhankelijk van hun moeder. Vlak voor de geboorte van de kittens wordt de lichaamswarmte van Mirai hogere en dit blijft zo totdat de kittens groter zijn. De kittens liggen op een warmte plaat die de temperatuur op 37 graden Celsius houdt. Maar ook Mirai’s lichaamstemperatuur is hoger.

De kittens worden steeds actiever en hun motoriek ontwikkelt zich snel. Ze lopen gemakkelijker en beginnen in de sturdy te klimmen.Nu is het tijd om te verhuizen naar de grote speelplaats, waar ze de ruimte hebben om zich fysiek, sociaal en mentaal optimaal te ontwikkelen.