Mirai's Vijf Kittens

Verhuizing naar de grote speelplaats.

De sturdy waarin de kittens zijn geboren en de eerste weken hun nest was, gaat mee naar de grote speelplaats. Dit blijft hun nest met de nestgeur van Mirai’s gezin, deze sturdy blijft in de kamer . gebouwd.

De grote speelplaats wordt om de sturdy gebouwd, zodat er voor de kittens niets verandert. Door doorzichtige kunststof panelen aan elkaar te koppelen, maken we een “omheining”. Op deze manier krijgen de kittens meer ruimte om zich fysiek, sociaal en mentaal te ontwikkelen. Hierdoor wordt het ook mogelijk interactie te hebben met de kittens.

Hoe socialiseren wij onze kittens?

 Wij vinden socialiseren belangrijk, het is de rode draad in onze cattery. Maar socialiseren van kittens geeft ook veel gezelligheid, spelen, praten,aaien, knuffelen. Wij doen het niet alleen, moeder, tantes en oma leren de kittens hoe een bengaal zich dient te gedragen. Zij geven het goede voorbeeld.     

Socialiseren is belangrijk en we besteden hier veel aandacht aan. Zodra kittens kunnen klimmen, doen ze dat voortdurend en dan verhuizen ze naar de grote speelplaats. Dit zijn plastic schotten die aan elkaar gekoppeld kunnen worden en zo een mooie omheining vormen. De kittens kunnen ons en de andere katten zien en de andere katten kunnen met de kittens spelen. Zelfs wanneer je niets onderneemt bevordert dit de sociale, fysieke en mentale ontwikkeling van de kittens.

Deze setting is ideaal om de ontwikkeling van kittens te observeren en te volgen. Diverse keren per dag ga ik bij de kittens in hun grote speelplaats zitten en meteen komen ze naar me toe. Kittens zijn nu eenmaal ontzettend nieuwsgierig en na een wat verlegen kennismaking ben ik de beste speelboom. Ze klauteren omhoog, snuffelen aan mijn kleding en rennen over mijn benen.

Wanneer ze 4 weken oud zijn, krijgen ze Baby Cat van Royal Canin, een mousse die ze, en de andere katten, heel lekker vinden. De volgende stap zijn geweekte brokken, ook van Royal Canin voor kittens tot 4 maanden.

Mirai's Vijf Kittens

Airashii Shiroi

7-10-2022

Airashii Shiroi ( sneeuw)

Shirot  heeft een roomwitte grondkleur en prachtige rozetten, ze is een knuffelt graag en zit graag op je schoot . Zij speelt dan enthousiast met je vingers of een speeltje.

Shiroi verhuist naar Tilburg

Airashii Kohi   

Airashii Kohi  heeft een warme bruine kleur, het patroon ligt vloeiend over zijn torso en heeft een licht zandkleurige grond kleur en grote tweekleurige rozetten. 

7-10-2022

Airashii Yoroko 

Yoroko is heeft een lichte grondkleur en  grote rozetten.Bij haar is glitter te zien, wanneer ze in de zon loopt. Haar patroon heeft veel contrast door de warme bruine  kleuren van haar rozetten 

Yoroko verhuist naar Capelle aan den IJssel.

Airashii Senpu

Airashii Senpu (wervelwind)

Zij  heeft wat meer contrast in het patroon van haar vacht,  maar het verschil met haar zusje  Yoroko is moeilijk te zien.

Airashii Kiri

Kiri is een enthousiast katertje. Hij is duidelijk groter dan zijn zusjes en wordt ook breder.  Hij gaat helemaal op in het “kater zijn” en oefent zich in de presentatie als man van de familie. Hij loopt graag stoer door het huis en houdt ervan de andere katten vanuit een hinderlaag te overvallen. Dit gaat hem goed af bij zijn zusjes en zijn moeder, maar de andere katten laten soms merken dat zijn overvaltechniek  niet gewaardeerd wordt.

Kiri heeft dan een perfectie verdediging: hij gaat op zijn rug liggen de poten met klauwen en zijn scherpe tanden klaar voor de aanval. De volwassen bengals herkennen dit als een overgave en Kiri komt er ongeschonden mee weg. Waarschijnlijk interpreteert hij deze terechtwijzing niet als een overgave maar als een overwinning, want na enige tijd, staat hij op en loopt trots door het huis.

Kiri wordt een grote sterke kater. Gelukkig worden katers, wanneer ze volwassen zijn, knuffelaars.