Onze kittens

Bengalen zijn onze passie en de geboorte van kittens is een hele bijzondere gebeurtenis. Dat is de kroon op onze fantastische hobby. De planning van een geboorte begint jaren van tevoren. Onze keuze van onze dekkater en de poezen is de basis van onze cattery en deze beslissingen zijn niet lichtvaardig genomen. Nestjes zijn bijzondere gebeurtenissen; wanneer een poes ruim anderhalf jaar oud is denken we pas aan een nestje. De poes is dan fysiek en mentaal volgroeid en in staat om een nestje kittens te verzorgen.

Onze taak is ook duidelijk: wij observeren de aanstaande moeder, zorgen dat ze specifieke voeding krijgt en zorgen later dat ze keuze heeft voor haar nest in de woonkamer. Onze poezen hebben geen fysieke hulp van ons nodig, maar vinden het prettig dat we bij ze zijn, om ze gerust te stellen, met ze te praten, kortom voor de gezelligheid. De andere poezen zorgen ook voor ondersteuning, ze komen langs en wassen de aanstaande moeder.

Wanneer de kittens geboren zijn observeren we familie nauwgezet, ik ben niet bij hen weg te slaan, vandaar dat ik spreek van mijn passie. De onvoorwaardelijke liefde van moeder is ontzagwekkend.