Het Seal Lynx katertje

Dit is Shiro, de betekenis van zijn prachtige naam beschrijft hem: sneeuwwit. Nu is al heel vaag zijn patroon te zien maar op zijn kopje zijn nu de points al duidelijk te zien. Points geeft aan dat uiteinden donkerder van kleur zijn. Hierdoor krijgt zijn kopje meer uitdrukking en de zo genoemde “wilde look”. Zoals een visagist met mascara en blusher aan de gang gaat om meer expressie in een gezicht te realiseren, voltrekt dit proces zich bij Shiro op natuurlijke wijze. Dit mooie contrast wordt ook genetisch bewerkstelligt, mamma is immers een Black tabby.

Een Seal lynx kitten wordt helemaal wit geboren, de points zijn wel zichtbaar. Een dun donker randje aan de oren en een aftekening bij het neusje. Het verschil met een Seal mink kittens is op deze foto goed zichtbaar. Pas na een maand worden de spots vaag zichtbaar.

Het meest opvallend aan een Seal lynx kitten zijn de prachtige blauwe ogen, deze kleur blijven zijn ogen ook houden. Langzamerhand krijgt zijn kopje ook meer tekening, zijn neusje krijgt een warmbruine kleur en de typische tabby tekening in zijn kopje wordt ook steeds duidelijker. Hierdoor wordt zijn kopje steeds sprekender. Het is heel moeilijk om een Seal lynx kitten zo te fotograferen, dat de tekening van zijn patroon goed te zien is. Op deze video is dit beter te zien

 

Dit katertje heeft een wat rustiger karakter, gissen en missen als strategie is niets voor hem. Hij bekijkt de situatie en schat dan de beste actie in. Het is een vrolijk speels katertje hij speelt en stoeit graag met zijn broertjes en zijn moeder en klimt enthousiast in de klimpalen. Hij had razendsnel door dat je met luid gepiep de aandacht van mensen kon trekken en daarna krijgen wat hij graag wilde. Spelen met mensen vindt hij fantastisch omdat wij steeds nieuwe en dus extra spannende speeltjes introduceren. Hij is een kritische eter en heeft duidelijke voorkeuren, ook wat betreft snacks. Wanneer hij iets lekker vindt geniet hij ervan en beschermt zijn maaltje wanneer dat nodig is met grommen en soms zelfs door er zijn pootje op te zetten. Eén duidelijke boodschap:” dit is van mij”.

Dit katertje heeft het karakter van een Bengal kater, spelen, eten en genieten. Wat dat genieten betreft is hij ook duidelijk, een zacht mandje, een zachte schoot, op een arm rond gedragen worden, en knuffels. Dat komt goed uit, want wij genieten ook van het knuffelen met zachte kittens. Zijn lievelings ruimte is de keuken, niet zo verwonderlijk, want dit is een uiterst kritische gourmand met perfecte tafelmanieren.

meer over dit kitten in mijn blog.