Video's van Jazzy's kittens

Jazzy is een liefdevolle, geduldige moeder die haar kittens geweldig verzorgt en opvoedt.

Bengalen zijn intelligente katten en hun kittens ook. Speelgoed is belangrijk voor hun mentale ontwikkeling en we gaan dan ook vaak naar dierenwinkels. Intelligentie speelgoed is heel leuk, maar vaak ontdekken ze zelf de leukste spelletjes.

Een kitten krabpaal niet te snel vervangen. Misschien winden wij dat de krabpaal aan vervanging toe is maar Bengalen zijn het daar absoluut niet mee eens. De onderdelen, eigenlijk de hele paal ruikt naar de andere katten en dat zijn bekende, maar ook spannende geuren. Dat is voor de katten een belangrijk onderdeel van hun territorium. Een onderdeel dat  wiebelt zorgt voor extra speelplezier. Een krabpaal liever vervangen wanneer hij niet meer veilig is voor spelende kittens.

 

De kittens zijn nu 10 weken oud en hebben een druk programma wanneer ze ziet slapen. Kittens slapen een groot deel van de dag en als ze wakker zijn “ It’s party time. Spelen, stoeien is belangrijk voor hun fysieke en motorische ontwikkeling en mentale gezondheid. Zo leren ze met hun kracht om te gaan en te stoeien zonder de ander pijn te doen. De blauwe proppen papier zijn heel geliefde speeltjes. Meer daarover in een volgende video.

In de blauwe propjes papier hebben wij een snack verstopt, een stevig propje maken en het zorgt voor  veel plezier. Papier scheuren zorgt voor een spannend geluid en het scheuren is ook heel leuk. Bovendien is de beloning duidelijk: een snack.

Kittens leren door gedrag te kopieren, dus  leren ze snel wat de propjes  inhouden. Zijn er geen propjes meer, dan gewoon lekker stoeien.

 

De kittens eten kittenbrokken en water uit de fontein.Wanneer Jazzy in de buurt is, willen ze toch heel graag bij haar drinken. Zolang Jazzy het goed vindt kunnen ze dat doen.

Klimmen en klauteren doen de kittens al van af hun zesde week. Omdat ze het gedrag van de andere katten nadoen, leren ze meer vaardigheden. Ze hebben uitstekende reflexen en 4 pootjes met scherpe klauwen en grijpen zich razendsnel vast. Wanneer ze in de problemen dreigen te komen piepen ze luid. Er komt meteen een kat aan om te helpen en wij ook. De kittens voelen zich veilig en ontwikkelen zich tot zelfverzekerde Bengalen.