Seal minkkatertje

Dit is Yuki en hij verhuist in januari samen met zijn broertje Tenshi naar Schiedam.

De naam Seal mink verwijst naar het patroon van dit katertje, de rasbeschrijving is de zelfde als die van de Black tabby Bengaal. De Seal Bengals hebben ook dezelfde persoonlijkheid en karakter van de Black Tabby’s.Dit katertje is een stevig katertje, vanaf zijn geboorte was hij het grootste van het nest, hij  onderzocht nieuwsgierig het nest en probeerde als eerste de wereld erbuiten te ontdekken.

Een Seal mink Bengaaltje ziet er opvallend anders uit, al vanaf zijn geboorte heeft het een prachtig roomwitte vacht met lichtbeige spotjes.

Deze foto spreekt voor zich: een prachtig katerkopje. Net als zijn  broertje heeft hij al behoorlijke snorhaarkussentjes, voorzien van respectabele snorharen. Een mooi afgetekend neusje en een brede kin, zo hier ben ik zegt dit kopje. Hij heeft prachtige amandel vormige grote blauwe ogen, die boekdelen spreken.

De kleur van de ogen van Seal mink Bengalen verandert langzaam en wanneer ze volgroeid zijn .De oogkleur wordt aquamarijn genoemd.

Dit katertje was al heel vroeg heel ondernemend, hij gaat er vol voor genietend van de activiteit. Hij heeft helemaal geen tijd om eerst te bekijken wat er aan de hand is af te beslissen wat hij wil gaan doen: “gaan met de banaan is zijn motto”. Hij is een wilde bras en tuimelt vaak van de bank of een klimpaal af. Hij jaagt tegelijkertijd op verschillende  muizen om de jacht te onderbreken voor een knokpartij met zijn broertjes. Spelend leren betekent voor dit katertje: “gissen en missen”. Maar daardoor heeft hij zeker niet minder plezier.

In mijn blog vindt u berichten over de ontwikkeling en avonturen van deze kittens.