Wie zijn wij?

Het spreekt vanzelf dat:

 we er trots op zijn dat we in staat zijn om onze bengalen hun kittens een veilige, uitdagende en liefdevolle omgeving kunnen bieden. Waar ze zich kunnen ontwikkelen tot gezonde, gesocialiseerde en prachtige huispantertjes.De Bengals maken deel uit van ons gezin, waar veel aandacht voor hen is en er veel met ze wordt gespeeld en geknuffeld.

Het spreekt vanzelf dat:

we ons huis en onze tuin ook hebben aangepast aan onze bengals. Bengalen hebben ruimte nodig om zich fysiek, sociaal en mentaal optimaal te kunnen ontwikkelen.We hebben van onze tuin een Bengaljungle gemaakt,waar zij een substantieel deel van de dag te vinden zijn, om samen te spelen, achter elkaar aan te rennen of hun jachtinstincten te verfijnen. Wij genieten enorm om de Bengals in de tuin te zien, het wordt duidelijk waarom Bengalen vaak huispantertjes genoemd worden.

Het spreekt van zelf dat:

onze bengals en hun kittens over ons ons huis beschikken. Een paar weken voor dat een  moeder gaat bevallen, bieden we haar een paar geboortekisten aan. Ivan heeft deze zelf gemaakt , zodat we, wanneer het nodig is, moeder bij de geboorte kunnen bijstaan. We richten de kist in met een warmtemat en zachte katoenen onderleggers. De kist staat in een box, zodat de kittens wanneer ze hun eerste ontdekkingstochten maken, toch een over veilige omgeving beschikken. Klauteren en klimmen en op ontdekkingstocht gaan, doen de kittens al heel snel. 

Het spreekt vanzelf dat:

Bengals zijn actieve, ondernemende en gespierde katten. Ze beschikken ook in huis veel mogelijkheden om te klimmen, te spelen en zich te verstoppen. We hebben krabpalen gekocht, maar Ivan heeft ook grote palen gemaakt. Bengals zijn gespierd en wanneer ze zich afzetten voor een sprong, kan niet iedere krabpaal die kracht opvangen. Bengals houden van “high speed” rennen en klimmen en hiervoor is een stevige paal belangrijk.We hebben oplossingen gevonden, soms eenvoudige DIY projectjes, maar ook wel eens een behoorlijk project.

Het spreekt vanzelf dat…

 

onze passie heel ver gaat, foto’s een website, een blog en een YouTube Channel. Hierop staan allerlei video’s en we wensen u veel plezier.

Het spreekt vanzelf dat…

onze Bengals raskatten zijn en hun kittens dus een stamboom krijgen van TICA, Cats and Tulips.

Het spreekt vanzelf dat…

we veel aandacht besteden aan het socialiseren van onze kittens.Wij vinden dat een van onze belangrijkste taken. Dat doen we door  de kittens iedere dag na hun geboorte in de hand te nemen om ze te wegen. We knuffelen en praten met hen snel na hun geboorte, zodat ze onze stemmen  en onze geur herkennen.We passen de ruimte aan de behoefte van de kittens aan.Zodat ze beschikken over voldoende ruimte en zich optimaal kunnen ontwikkelen.Onze andere bengals spelen een belangrijke rol in het socialiseringsproces, want zij weten immers het beste hoe een bengal zich hoort te gedragen.

Het spreekt vanzelf dat…

We de gezondheid en ontwikkeling van onze kittens en katten in de gaten houden.Onze kittens mogen na 13 weken naar hun nieuwe familie verhuizen. Ze zijn dan twee keer door de dierenarts gezien en zijn:

  • volledig ingeënt.
  • ze hebben een Eropees paspoort
  • en een chip.
  • ze hebben volgens  schema worm- en vlooien kuren gekregen.

De kittens hebben vanzelfsprekend een stamboom waarin vier generaties worden vermeld.