Een Bengaals kitten aanschaffen.

Wij zijn aangesloten bij TICA en deze vereniging stelt  specifieke eisen aan de kittens van hun leden. Een belangrijke reden is de leeftijd waarop onze kittens naar hun nieuwe familie mogen verhuizen.Kittens zonder stamboom mogen vanaf 8 weken verhuizen, dit in tegenstelling tot onze kittens.

Onze kittens mogen pas na 12 weken hun koffertje pakken verhuizen. De belangrijkste reden hiervoor is de optimale fysieke, mentale, emotionele en sociale ontwikkeling van onze kittens.Wij delen de mening van TICA volledig.

Bovendien worden onze kittens om de drie weken ontwormd en krijgen ze in de negende week hun eerste controle van onze dierenarts. Ze krijgen ook  eerste enting die later wordt herhaald.

Wanneer de kittens daarna verhuizen zijn ze een jaar lang beschermd tegen niesziekte.

Eindelijk, het kitten komt bij u thuis.

Het is verstandig om voor de komst van uw kitten het huis nog een keertje te bekijken. Kittens kruipen graag in plekjes, waar ze misschien niet meer uit kunnen kruipen.Controleer ook of er geen giftige planten in huis staan, losse elektrische draden, elastiekjes en touwtjes kunnen ook voor problemen zorgen.

Bengaaltjes zijn nieuwsgierig en ondernemend en kunnen in problemen komen wanneer ze in hun nieuwe huis eens uitgebreid op verkenning gaan. De vaatwasser ruikt super spannend maar is heel gevaarlijk,net als de wasmachine en de droger.

Kennismaken met de nieuwe familie.

Zet de reismand in een kamer en laat het deurtje open, laat het kitten zelf uit de reismand kruipen. Probeer alle enthousiaste familieleden te beperken.Geef het kitten even de tijd om aan de nieuwe indrukken en geuren te wennen. Nieuwsgierig zal het kitten zijn nieuwe omgeving gaan onderzoeken en heel snel zelfverzekerd door de kamer lopen.

Breng het kitten naar de kattenbak.Het is verstandig hetzelfde grit te gebruiken als wij.

Probeer de eerste dagen niet te veel bezoek te ontvangen, doe dit pas wanneer het kitten aan alle gezinsleden en huisdieren gewend is.

Een tuin?

Het is zeker niet nodig dat uw Bengaal over een tuin beschikt. Wanneer hij toch in de tuin mag spelen, zorg er dan voor dat de tuin goed is afgeschermd of dat uw Bengaal een paar uur in een ren verblijft. 

Een balkon kan met een net worden afgeschermd , zodat uw kitten daar veilig kan spelen.

Sluit Menu