All’s well

De kittens zijn acht dagen oud.

Een pasgeboren kitten wordt de eerste  10 dagen  neonaat genoemd. In deze fase is het kitten erg kwetsbaar omdat belangrijke functies nog onvoldoende ontwikkeld zijn. Lola’s kittens zijn in deze periode volledig van haar afhankelijk voor onder andere warmte, voeding en stimulatie van plassen en poepen. In de eerste weken van een kitten wordt de basis gelegd voor het toekomstige gedrag en karakter van het kittens. Wij besteden  daarom veel aandacht en tijd om Lola en haar kittens een goede start te geven, zowel fysiek als mentaal

De kittens  reageren alleen op prikkels: temperatuur, aanraking en geur. Ze kunnen zich nauwelijks bewegen en maken  roeibewegingen in slow motion om zich voor te bewegen. Ze hebben naar verhouding zwakke, korte pootjes en kunnen hun stevige romp daardoor niet goed bewegen. Dat is ook helemaal niet nodig, want Lola zorgt voor alle gemakken. Ze zorgt ervoor dat de kittens tussen haar voor-en achterpoten liggen, want daar is immers haar milkbar. Het reukvermogen van de kittens helpt hen de tepel te vinden al  is hun reukvermogen aanvankelijk nog niet optimaal. Wanneer de kittens achtdagen oud zijn kunnen ze steeds beter ruiken.

Een kitten dat plotseling geen contact meer heeft met de moeder en broertjes of zusjes, roept klagend naar zijn moeder. Een deel van deze kreet is voor het menselijk oor niet te horen. Lola loopt zonder problemen naar haar kitten en stelt het kitten gerust.

Lola’s kittens reageren ook al snel op mijn aanraking: ze zetten meteen een keel op. Ook het komen  van Lola of de kraamvisite wordt met luid gepiep begroet. Maar na enige tijd snuffelen wordt het stil en laten de kittens hun tante of grote zus toe hen eens extra uitgebreid te besnuffelene. Zo wordt hun nestgeur verspreid in Airashii.

Wat doe je wanneer je broertje en zusje beiden hun eigen tepel hebben uitgezocht. Ze hebben hun tepel geclaimed, ieder met hun eigen geur en staan die dus niet meer af.

Dus moet je zoeken naar die ene speciale tepel. Duwen, trekken en wriemelen tot je hem vindt.