Nieuwe start.

De digitale snelweg zorgt voor vele leuke verrassingen een helaas soms ook problemen. Net als onze Bengals geven we niet zo snel op en hebben we een oplossing gevonden.

Net als onze Bengals zijn we daar best trots op en beginnen we met een feestelijke opening: Sneeuwpret.

Het gaat goed met Lola en ze heeft het prima naar haar ze wanneer ze plotseling met een nieuwfenomeen wordt geconfronteerd: SNEEUW

Zodra de Bengals iets horen zijn ze alert en wanneer ik naar beneden ga, rennen ze voor mij uit de trap af. Een rijtje Bengalenkontjes en staartjes fier omhoog. Bij iedere wordt hartstochtelijk gemiauwd en er zijn veel deuren. Bengalen houden niet van deuren, ze willen absolute vrijheid. Eindelijk staan ze voor de tuindeur en dan is het dringen en miauwen geblazen. Je zou haast denken dat er sprake is van behoorlijke kattenmishandeling. Maar nee het is een groep Bengalen die de mens duidelijk maken dat ze de tuin in willen. En wel nu.

Zodra de deur opengaat springt de hele groep vol verwachting de tuin in, om meteen stil te staan. Dat is een verrassing, iets nieuws, iets spannends, sensatie, leuk. Dat gaat voor heel wat verrassingen op maar niet voor sneeuw. Verbijsterd staan ze stil, gefocust, want er moeten beslissingen worden genomen. Wat is er in hun territorium gebeurd? Dreigt er gevaar, zijn er indringers binnengedrongen?

Na enige tijd wordt unaniem besloten op onderzoek te gaan, speurend en snuffelend, loerend en spiedend, controleren ze hun stadsjungle. Lola niet, zij besluit dat er niets aan de hand is en loopt naar de vijver om te drinken. Voorzichtigheid is belangrijk en dus drinkt ze onder de bescherming van lage takken. Als er onverhoopt een aanvaller is, ziet ze die aankomen. Wanneer er een sappige prooi verschijnt, kan ze die mooi overrompelen. Nee. Lola ziet weinig voordeel in territorium onderzoek. Dat is een karaktertrek van Bengalen, een situatie inschatten en dan de beste keus maken.

Wanneer het hele gebied is gecontroleerd en eventuele indringers zijn verjaagd, de vogels een veilige plek hebben gevonden, moet de jungle geclaimd worden. Onze poezen zijn niet gesteriliseerd en doen dit dus instinctief: plassen. Daarna moet de plek nog even worden gecontroleerd en dan is het serieuze gedeelte afgerond.

Lola is in verwachting, zij is de Bengal die later in beeld komt. Bengalen moeders zijn zeer beschermend voor hun kittens, zij claimde haar territorium door er een vlammend rood stoplicht te plaatsen: Lola Sproeit.