Een speelkamer

Een van de slaapkamers hebben we ingericht voor de Bengalen ingericht. Het is een multifunctionele kamer. De Bengalen spelen er graag, rennen achter elkaar of klimmen in de krabpalen. De kamer ligt op het zuiden en heeft een riant uitzicht op de tuin. Hier kunnen ze hun territorium dus goed in het oog houden.

In de zomer is er veel zonlicht en doezelen de Bengals er graag, er zijn een aantal ligplekken en mandjes. Ik gebruik graag losse mandjes zodat ik deze regelmatig kan wassen, wel zo handig allemaal gewoon in de was. Wanneer je nieuwe mandjes aanschaft, is dat iets waar je op kunt letten: warme, mooie knuffelmandjes die je niet kunt wassen zijn niet zo hygiënisch. We hebben  verschillende mandjes, omdat ze soms alleen of juist gezellig samen in een mandje slapen. Een stylist krijgt hier waarschijnlijk kromme tenen van, maar het is helemaal wel volgens de wensen van Bengals.

Een inrichting voor Bengals kan niet zonder krabpalen en omdat er ruimte genoeg is staan hier twee grote palen (berken stammen). Beide palen zijn gemaakt van boomstammen. Tegen de muur staat een klimpaal, de bengalen liggen hier niet, maar klauteren, klimmen en rennen achter elkaar aan. Bengals rennen en klimmen graag highspeed, dan is een ruime krabpaal heel fijn. Natuurlijk zijn er wel technische eisen, want juist tijdens het klimmen en springen zetten Bengals zich krachtig af. Sprongen van 1 en1/2 meter zijn zeker geen uitzondering.

Heel veel denkwerk vooraf , ook de bevestiging is heel  belangrijk