Rituelen.

Bengalen houden van verrassingen en uitdagingen, steeds weer iets nieuws. Er is echter een ritueel waar ze allemaal aan vasthouden : het ochtend ritueel.

De Bengals zoeken iedere avond een slaapplek, sommige blijven gezellig op de bank liggen, andere kiezen een van de speelkamers of de zolder waar ook een grote klimpaal staat.

De Bengals horen me wanneer ik wakker begin te worden en blijven dan ook nog even doezelen. Pas wanneer ik uit bed stap, beginnen de eerste Bengals zich voor de slaapkamerdeur te verzamelen. Miauwend en elkaar verdringend, want ze willen meteen naar buiten.

De volwassen Bengals verdringen zich luid miauwend voor de keukendeur en willen naar buiten. Ze zijn heel ongeduldig want ik ben niet met hen meegelopen, maar ik ben eerst een kijkje gaan nemen bij Lola’s baby’s. Lola staat ook bij de tuindeur, maar Deshima houdt de wacht bij de baby’s. Deshima kijkt me aan en loopt dan naar de baby’s om ze uitgebreid te wassen. Het is toch wat oma en mamma die de baby’s verzorgen. Het maakt de baby’s niet veel uit, wie hen verzorgt. Zodra Deshima hun tipi inloopt, roepen ze haar en gaan meteen op zoek naar haar melkbar. Wanneer ze merken dat Deshima die niet heeft, verliezen ze hun belangstelling.

De andere Bengals zijn de kamer weer ingelopen om te kijken waar ik blijf. Ze hebben inmiddels wel door dat ik niet op andere gedachten te brengen ben, wanneer ik bij Lola’s baby’s ben. Ze zijn erbij gaan zitten en wachten lijdzaam af wanneer ik de keukendeur open doe. Zodra ik de deur open, springen ze als opgesloten tijgers de vrijheid in.            Dramaqueens mijn Bengals.

Ik heb ook zo mijn rituelen, dus zet ik een espressootje en ga op het bankje zitten. Jazzy komt altijd op schoot of naast me zitten en samen kijken we naar de capriolen van de andere Bengals. Net koeien die maanden op stal zaten, zo reageren ze op hun vrijheid. Ik zei het al: Dramaqueens mijn Bengals.

Nu de Baby’s acht dagen oud zijn, wordt hun dagschema uitgebreid. Niet meer slapen, drinken, slapen, drinken, maar slapen, drinken en work out. Misschien is dat laatste nog niet helemaal herkenbaar, maar het is toch workout bengalbaby’s way. Het trainen van alle spiergroepen in slow motion.  Ze zijn heel serieus met hun workout bezig en zijn zeer succesvol, over een aantal weken gaat alles High speed!