Bengalen en hun personeel.

Onze cattery Airashii bestaat al een decennium, je zou dus kunnen zeggen dat we wel wat ervaring hebben met Bengals en hun nieuwe eigenaren. Ik kan met zekerheid zeggen dat de kittens hun nieuwe eigenaren zeker niet als personeel zijn. De verzorging van Bengals lijkt zeker op het uitvoeren van een dagelijkse taak, dat personeel steeds uit kan voeren. De kattenbakken iedere dag uitscheppen en een keer per week helemaal legen en schoonmaken. Beslist geen leuke taak. Iedere dag voer- en drinkbakken vullen en regelmatig schoonmaken. Daardoor kun je misschien over personeel kunnen spreken. Maar daar zal je Bengaaltje toch ongelukkig door worden. Een Bengal wil een maatje, een vriend voor het leven.

Wat maakt een Bengal eigenaar dan zo bijzonder? Iedere keer zijn wij toch weer verwonderd over de initiatieven van een nieuwe eigenaar. Onze kittens komen niet op bestelling, we hebben geen wachtlijst, maar we doen ons best de nieuwe eigenaar aan het juiste kitten te koppelen. Hier nemen we de tijd voor. Dus worden in de tussentijd spulletjes gekocht om het kitten in zijn nieuwe huis te verwelkomen.

Een belangrijke eigenschap is proactief zijn en ook nog creatief. Ollie’s familie sleepte uit het bos een tak mee en maakte daar een krabpaal van. Bovendien kreeg  Ollie een mandje dat bij hem paste: hij was klaar om de wereld in te gaan.

Als je dan wilt spreken over personeel, dan verwachten Bengals geen perfecte Engelse Butler. Ze kunnen zich ondanks de perfecte service snel gaan vervelen. Dit ras is gefokt door een Amerikaanse fokster, dus is het verstandiger om de natuur in Amerika bijvoorbeeld Alaska, te visualiseren. Een ongerepte natuur, net als het Aziatische oerwoud waar hun voorouder De Asian Leopard cat zijn territorium heeft.

Ollie mag terug naar zijn roots, naar de beleving van de vrijheid in de vrije natuur. Hij woont in Limburg een provincie waar de prachtige natuur als het ware om de hoek ligt. Toch hebben we uitgebreid gesproken hoe dit aan te pakken. Want Ollie zou dat samen met zijn maatjes wel willen, hatsjikidee snuffelen, rennen, klimmen in de vrije natuur, maar dat is vragen om ongelukken. Er gaat een gedegen voorbereiding aan vooraf.

Dat bedoelen wij met bijzondere maatjes. Net zo avontuurlijk, ondernemend en humoristisch als hun Bengal. De tijd willen nemen om je Bengal iets te leren. Maar ook proactief zijn, want je moet je intelligente Bengal soms wel te slim af zijn.