Een passie voor Bengalen.

Je leest het wel vaker, een passie voor Bengalen, maar wat betekent dit? In ieder geval ontstaat dit niet spontaan, maar is het een langzaam en onopvallend groeiende belangstelling. Zo begon het met ons eerste nestje, eerst een aantal modules gevolgd bij de opleiding kattengedragstherapeut bij Sonja van Leeuwen.  Daardoor groeit algemene kennis over katten en  je kennissenkring met specifieke groep mensen. Tegelijkertijd had ik het gevoel dat ik, wanneer ik meer leerde, ik toch steeds minder wist. Certificaten met goede cijfers helpen niet echt. Gelukkig maar zo’n geïnteresseerde, deskundige  en gepassioneerde kennissenkring. Na die periode van kennis opdoen is daar dan eindelijk ons eerste nestje. Natuurlijk wil je alles perfect voorbereiden en allerlei lijstjes zijn opgevolgd. Ik was voor allerlei calamiteiten voorbereid. Maar dat zorgde bij mij ook voor spanning, zou alles wel goed gaan? In een later bericht zal ik meer vertellen over het geboorteproces.

Een wonder, een voorrecht op dit mee te kunnen maken. Een groepje kleine, fragile wezentjes die totaal afhankelijk zijn van hun moeder en helemaal niet op baby bengaaltjes leken. Al wriemelend zoeken ze een plaatsje aan moeders milkbar, om daarna vol overgave met zachte kleine smakkende geluidjes te drinken. De onvoorwaardelijke liefde van hun moeder, zo ontzettend indrukwekkend. Hoewel het al jaren geleden was, heb ik dit indrukwekkende gevoel nog steeds bij ieder nestje. De bewondering, verwondering en de imposante persoonlijkheid, zo ontstaat in de loop van jaren een passie voor Bengalen.

 

 

Bengalen zijn vastberaden en moedige katten en zijn nauwelijks uit het veld te slaan, dat geldt niet voor mij. Een emotionele rollercoaster overmeestert mij en dit zorgt voor spanning, omdat bengals nu eenmaal feilloos voelen wat ik doormaak. Dus herpak ik mij, houd ik moeder gezelschap, aai haar, masseer haar,  moedig haar aan, complimenteer haar en zing voor haar. Samen maken we het hele geboorteproces door. Mams is zelfs bij haar eerste nestje zelfverzekerd, haar instinct neemt het over en ze weet precies wat ze moet doen. Na de vele uren van spanning volgt de ontlading. Mams ligt koninklijk in haar nest en ik kijk, bewonder en geniet van haar gezinnetje.

Misschien ook interessant om te bekijken op ons You Tube kanaa: https://youtu.be/Fy7UQAuaLlE